İşlem Sürüyor...

Rahatlatıcı Nefes Egzersizleri

Nefes hayatın özü, yaşamın en gerekli unsuru, hem ruhsal hem de bedensel sağlığın en önemli kriteridir. Hayat nefesle başlar ve doğru nefes alma tekniklerini bilen biri için daha akıcı ve kolay yürünen bir yol haline gelir. Nefes egzersizlerini bilmek ve uygulamak sakinleşme, dingin bir ruh yapısına sahip olma ve rahatlama yolunda önemli unsurlardır. Doğru nefes almanın teknikleri vardır. Doğru nefes alabilmek için gerekli olan egzersizleri uyguladığınızda yaşam kalitenizi artırma yolunda önemli bir adım atmış olursunuz.   

 

Nefes Egzersizleri Nasıl Uygulanır? 

Nefes egzersizi pek çok yerde yapılabilir. Kişinin kendini rahat hissedebildiği her yer bu iş için uygundur. Nefes egzersizi yaparken olabildiğince gevşemek ve tüm dikkati nefes alışverişine odaklamak önemlidir. İşte nefes egzersizlerinin uygulanmasına dair önemli ve işe yarayacak adımlar…

 

 

 

*Yaşam enerjinizi yükseltmek ve farkındalığı artırmak için uyarıcı nefes egzersizlerini uygulayabilirsiniz. Ağzınız kapalı şekilde burundan nefes alın ve nefesi ağzınızdan verin. Bunu yaparken sadece nefes alışverişinize odaklanın ve başka hiçbir şey düşünmemeye çalışın. Zihninizin yavaşladığını ve sakinleştiğini hissedeceksiniz.

 

 

 

*İlk başlarda nefese kolay odaklanabilmek için nefes sayabilirsiniz. Rahat bir yere, dik konumda oturun. Başınızı hafifçe öne eğin. Gözleriniz kapalı olsun. Derin derin nefes alıp verin. Kendinizi rahat bırakın. Doğal akışta nefes alıp verin. Yani bir nevi kendinizi dışarıdan tarafsız olarak izleyin. Burada önemli olan ritmik, düzenli ve derin nefes almak.

 

 

 

*Nefes egzersizi yaparken bunu görsel olarak gözünüzde canlandırın. Nefesin burnunuzdan girdiğini, tüm vücudunuza yayılarak dolaştığını ve çıkıp gittiğini hayal edin. Nefese odaklanmanın kalp atışlarını yavaşlatarak sizi sakinleştirdiğini göreceksiniz. 

 

 

 

 

*Doğru nefes diyafram nefesidir. Yani diyafram kasını etkin olarak kullanarak alınıp verilen nefes, hem beden hem de zihin için gerekli olan oksijenin alınmasını sağlar. Yere sırtüstü uzanın. Bir elinizi göğüs kafesinizin altına, diğer elinizi de göğsünüzün üzerine koyun ve nefes alıp verin. Dikkatinizi nefesinize odaklayın. Nefes alırken göğsünüzün üzerindeki elinizin hareket etmemesi gerekir. Göğüs kafesinizin altı şişip iniyorsa aldığınız nefes diyafram nefesidir. Nefes alın, biraz bekleyin ve nefesi yavaşça geri boşaltın. Göğüs kafesiniz üzerine koyduğunuz elinizin hareketine odaklanın.     

 

*Rahatlatıcı nefes egzersizlerini yaparken kullandığınız diyafram kasını hayatın her anında nefes alıp verirken etkin olarak kullanmaya odaklanın. Bu şekilde akciğer kapasitenizi tam olarak kullanabilir ve yaşam kalitenizin artmasına yardımcı olabilirsiniz.

Unutmayın; nefes hayattır.

 

0 Yorum

Yorum Yap

2415 kez görüntülendi
  • Dilge Gündüz
  • 28-05-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM