İşlem Sürüyor...

Paulo Coelho’nun Hayatı ve Kitapları

Tüm dünyada Simyacı isimli kitabıyla tanınan ve en çok okunan yazarlar arasında yer alan Paulo Coelho 24 Ağustos 1947 yılında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde doğdu. Gençlik yıllarında hippi felsefesine gönül veren ve yaşamını o yönde şekillendiren Coelho kitap yazmaya başlamadan önce şarkı sözü yazdı.

 

 

 

Bir dönem gazetecilikle de uğraşan ünlü yazar aynı zamanda uzun bir hac yolculuğu da yaptı. 1986 yılında Hristiyanlar tarafından yapılan, Batı Avrupa’dan başlayıp İspanya’da Santiago de Compostela şehrinde sona eren hac yolculuğunu tamamladı. Hac isimli kitabı bu yolculuktan bahsetmektedir. Paulo Coelho asıl şöhretini Simyacı adlı eseriyle kazandı. Onu tüm dünya okurlarıyla buluşturan bu eser oldu. Simyacı tam 42 ülkede yayımlandı ve 26 dile çevrilerek kült eserler listesindeki yerini aldı.

 

 

Başarılı yazar yazdığı kitaplardan hatırı sayılır bir servet kazandı. Kendi ülkesinde yine kendi adını taşıyan Paulo Coelho Enstitüsünü kuran yazar bu kurum aracılığıyla ihtiyaç sahibi insanlara ve yoksul çocuklara da dokunuyor. Ailesi tarafından bir dönem ruh sağlığının bozuk olduğundan şüphelenildiği için üç sefer akıl hastanesine gönderilen yazar,  Veronika Ölmek İstiyor isimli kitabını da bu süreçten ilham alarak kaleme aldı.

 

 

 

Büyülü Gerçekçilik akımının en önemli temsilcilerinden olan Gabriel Garcia Marquez'in ardından en fazla okunan Latin Amerika kökenli yazar olan Paulo Coelho, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde yaşamını sürdürüyor ve UNESCO Kültürlerarası Diyaloglar Programında gönüllü danışmanlık yapıyor. Ünlü yazar sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyor ve bu mecradaki paylaşımlarıyla da sevilerek takip ediliyor.

 

 

 

Paulo Coelho’nun Eserleri

Simyacı dışında, Casus, Elif, Aldatmak, Piedra Irmağı’nın Kıyısında Oturdum Ağladım, Hac, Beşinci Dağ, Veronika Ölmek İstiyor, Şeytan ve Genç Kadın, Işığın Savaşçısının El Kitabı, On Bir Dakika, Zahir, Portobello Cadısı, Kazanan Yalnızdır, Brida, Akra'da Bulunan Elyazması isimli yapıtları da bulunan Coelho, seçkin edebiyat ürünü olan eserleriyle popüler yazarlar listesine girmeyi de başardı.

0 Yorum

Yorum Yap

2192 kez görüntülendi
  • Erol T. Turali
  • 01-09-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM