İşlem Sürüyor...

Müziğin Efsanelerinden Elvis Presley ve Hayatına Dair

“Can’t Help Falling In Love” “Love Me Tunder” “It’s Now Or Never” gibi hit şarkıların melodilerini ilk duyduğumuzda aklımıza hemen onun favorileri, briyantinli siyah saçları, kendine has sahne kostümleri, kusursuz yüz hatları ve kadife sesi geliyor. Efsane şarkıcı Elvis Presley’den söz ediyoruz. Tüm dünyanın müzik hafızasında silinmez bir iz bırakan, kendine has çizgisiyle “dünya starı” unvanını ölümünden sonra bile haklı bir gururla taşıyan Elvis Presley, sadece müziğiyle değil özel yaşamı ile de merak uyandıran bir yıldız. İşte Elvis’in hayatına dair yıldızlı detaylar…

 

Rock n Roll kralı Elvis Aaron Presley 8 Ocak 1935’te Mississippi’de dünyaya gelir. “Kral” lakabıyla da tanınan Elvis Presley şarkıcı kimliğinin yanı sıra aktör olarak da adından söz ettirir. 1950’li yıllarda ise yakışıklı ve seksi kimliğinin altını çizen “Elvis The Pelvis” lakabıyla daha da ünlenir. Aslında ikiz olarak dünyaya gelen Elvis’in kardeşi doğumdan önce ölür.  Müziğe olan ilgisi, sevgisi ve yeteneği çok küçük yaşlarda belli olan Elvis blues ve country müzikleri dinleyerek büyür. Büyüdüğünde peşinde kalabalık bir hayran kitlesiyle dünyayı sallayacak olan Elvis, küçük yaşlarında sessiz ve içine kapanık bir çocuk olarak arkadaşlarının alaylarına ve dışlamalarına maruz kalır.

 

1946 yılında yani 11 yaşındayken ailesi ona ilk gitarını hediye eder. Lise çağına geldiğinde Elvis hala arkadaşları arasında sevilmeyen bir gençtir. Akranları onun müziğinin kötü olduğunu ve asla başarı kazanamayacağını söyler. Bu belirgin baskıya rağmen Elvis kendine has çizgileri ve yaşam tarzıyla kendini inşa etmeye devam eder. Favorileri ve onu yansıtan sahne kostümleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Geceleri part time olarak yaptığı kamyon şoförlüğü sırasında diğer şoförlerden esinlenerek uzattığı favorileri onun simgelerinden biri haline gelecektir. 

 

Sene 1954. Elvis liseden mezun olur ve Sun Records müzik şirketi ile anlaşma sağlayarak şöhret basamaklarını tırmanmaya başlar. 1955’te RCA Records ile anlaşma yapan genç yetenek kariyer basamaklarını hızla çıkmaya başlar. İlk single ve albümü  Heartbreak Hotel’i çıkartır. 1956’da Paramount Pictures ile anlaşır ve oyunculuk kariyerine başlar. Kendine has dansları ve çekiciliği ile şöhreti yakalamaya başlamıştır. Beyazperdedeki ilk filmi Love Me Tender ile adı iyice duyulmaya başlar.   

 

 

The Beatles grubuyla doğaçlama bir caz seansı yaparlar. 1967’de  Las Vegas’ta sevgilisi Priscilla Bealieu ile dünya evine girer. Artık tüm dünyada tanınan bir yıldız haline gelen Elvis çocukken kurduğu hayallerin neredeyse tümüne kavuştuğunu söyler. Şu cümle onu özetleyen cümledir: “Şarkısız bir gün yaşanmış değildir. Yaşamınızda müzik yoksa arkadaşınız da yoktur. Şarkısız yolculuk bitmez. Ben de hep şarkı söylüyorum. Kendim için, sizler için…”

 

 

Üç adet Grammy ödülü alan Elvis Presley sadece sesiyle değil “seksi erkek” imajı ile de göz doldurmaya devam eder. İçinde pembe Cadillac’lar da olan lüks araba koleksiyonu, lüks evler ve pırıltılı bir yaşam artık onundu. Ama işler tam anlamıyla yolunda gitmez. Obeziteye kadar varacak bir yeme bozukluğu ile tanışan Elvis; içinde muz, fıstık ezmesi, sosis, domuz pastırması gibi envai çeşit gıda olan ve neredeyse elli santim ebatlarındaki dev sandviçleri çok severek yer ve bu sandviçler Elvis sandviçi olarak isim yapar.

 

 

Elvis ve Priscilla çiftinin evliliğinden Lisa Marie ismini verdikleri kızları dünyaya gelir. 70’li yıllara geldiklerinde çiftin mutluluğu üzerinde kara bulutlar dolaşır. 1973 yılında resmen boşanarak yollarını ayırırlar. Kızları Lisa’nın velayetini anne Priscilla alır. Elvis’in hayatında işler eskisi gibi toz pembe değildir. Uyuşturucu ve kilo sorunları ile boğuşan Elvis Presley hastaneye kaldırılır ve uzunca bir süre tedavi görür.

 

 

 

Takvimler 1977’nin Temmuz ayını gösterdiğinde ünlü yıldız Indianapolis’teki son konserini verir. Bir sonraki turne için hazırlık yapmak üzere Memphis’e döner ama 16 Ağustos 1977’de kalp yetmezliği yüzünden bu dünyadaki hikayesi sonlanır. Bir yıldız gibi kayıp gittiğinde sadece 42 yaşındadır. Ölümünden sonra yapılan tıbbi incelemelerde ölümünün uyuşturucuya bağlı olduğu saptanır. Elvis Presley Graceland’daki aile mezarlığına gömülür.

 

 

Gömülen sadece bedenidir. Onun ruhu, sesi, müziği ve bıraktığı pırıltılı iz 44 yıldır dünyayı parlatmaya devam ediyor. Kadife sesi, romantik şarkıları ve kendine has üslubuyla “kral” lakaplı Elvis Presley müzikseverlerin kalbinde ve hafızasında aynı ışıltıyla parlamaya ve hatırlanmaya devam edecek gibi görünüyor. Tüm özellikleri ile ilham veren bir güce sahip olan Elvis’ten geriye kalan şu cümle de durumu özetliyor: “Sadece sen bu dünyanın daha parlak olmasını sağlayabilirsin.” 

1 Yorum
  • 2023-04-14 19:05:58
  • Numan Kongur
  • Ben bir Elvis Presley hayranıyım. O benim için ölümsüz bir insandır. https://vintagepaparazzi.com/lover-boy/

  • Cevapla

    Numan Kongur kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

7946 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 20-06-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM