İşlem Sürüyor...

Muğla Gezi Rehberi

Yaz tatili planları yapılırken ilk akla düşen ve çok fazla talep gören lokasyonlardan biridir Muğla... Ege Bölgesi’nin gözde tatil beldelerinden biri olan Muğla, birbirinden cazip ilçeleriyle her yaz sezonunda binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olmayı başarıyor. En ünlü ve revaçta tatil beldeleri Fethiye Ölüdeniz ve Marmaris olan Muğla bitki örtüsünün güzelliği ve doğasıyla da tatilcilerin aklını çeliyor. Ege Denizi’nin yanı sıra Akdeniz’e de kıyısı olan Muğla, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip ili olarak da biliniyor.

 

 

Karakteristik Akdeniz ikliminin hakim olduğu Muğla özellikle yaz aylarında artan turist sayısıyla birlikte iyice hareketleniyor. Sadece doğa gezisi yapmak isteyenler içinse ilkbahar ayları da oldukça elverişli. Hem tarihi hem de kültürel anlamda oldukça zengin bir alt yapısı olan Muğla, şehir merkezi ve ilçeleriyle gezip görülecek pek çok seçeneği de bünyesinde barındırıyor.

 

 

 

Muğla merkezde Konakatı Hanı, Osmanlı’nın izlerini taşıyan Kurşunlu Camii, turkuaz ve beyaz renkleriyle göz alan Şeyh Camii, Muğla evleri ve bacaları, zengin arşivi ile Muğla Arkeoloji Müzesi görülmeye değer kültürel izler olarak öne çıkıyor. Deniz ve kumla temas edip güneşin tadını çıkarmak isteyenler içinse birbirinden farklı ve büyüleyici noktalar bulunuyor. Gelin onlara bir göz atalım.

 

 

 

Ölüdeniz

Muğla denildiğinde ilk çağrıştırdığı lokasyon elbette Ölüdeniz. Adına münhasır çarşaf gibi dingin ve berrak sulara sahip olan Ölüdeniz 3 kilometre uzunluğundaki plajıyla “Tanrı’nın dünyaya bağışladığı cennet” olarak da biliniyor. Yemyeşil doğaya yaslanan ılık ve durgun sularıyla Ölüdeniz, kulaç atmanın en keyifli olduğu nokta olarak da adlandırılabilir.

 

 

 

Kelebekler Vadisi

Adını Temmuz ve Eylül ayları arasında ortaya çıkan Jarsey Tiger kelebeklerinden alan Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz’e yaklaşık 7 kilometre mesafede yer alıyor. Geniş kumsalı, sürekli akan şelalesi, berrak suları, sevimli çakıl taşlarıyla ve rengarenk florasıyla Kelebekler Vadisi mutlaka görülmesi gereken yerler arasında başı çekiyor.

 

 

Kızkumu

Doğal görünümü ile görenleri adeta büyüleyen ve akılda iz bırakan Kızkumu, denizin ortasından yürüyerek geçilen kumdan koridoru ile dikkat çekiyor. Kumsalı kırmızı renkte olan Kızkumu, bu ilginç özelliği ile yaz sezonunda hayli kalabalık turist gruplarını ağırlıyor.

 

 

 

Azmak Nehri

Akyaka Gökova’da yer alan ve adeta masallardan fırlamış doğası ile güzelliği dillere destan olan bu bölgenin ortasından geçen Azmak Nehri, buz gibi berrak suları ve suların etrafını saran vahşi güzellikteki bitki örtüsü ile Muğla’nın güzelliğine güzellik katan bir bölge. Nehir kenarında yürüyüş yapabilir, çivi gibi soğuk sularda yüzebilir, gezinti tekneleri ile nehir üzerinde yörenin güzelliğini seyre dalabilir ve yine nehir kenarındaki restoranlarda farklı lezzetler tadabilirsiniz.

 

Sarıgerme Plajı

Tertemiz suları, dingin havası ve huzur veren enerjisiyle Sarıgerme Plajı, Mavi Bayrağı ile de alkış topluyor.

 

 

 

 

Akkum Koyu

Selimiye’de yer alan Akkum Koyu, sakin ve keyif veren karakteristiği ile bir kez görenleri müdavimi haline getiriyor. Keskin mavi ve yeşil tonlarıyla berrak ve göz alıcı bir denizi olan Akkum Koyu’nda yaz tatilinizin en güzel zamanlarını geçirebilirsiniz.

 

 

 

Şeytan Yalısı

Zeytin ağaçları ile çevrelenmiş cam gibi berrak ve masmavi sulardan oluşan bir köşe olan Şeytan Yalısı, gözünüzün mavi ve yeşile doyacağı benzersiz bir belde. Deniz kadar doğayı da sevenlerin öncelikli tercihi olan Şeytan Yalısı aklınıza kazınacak lokasyonlardan biri…

 

0 Yorum

Yorum Yap

1739 kez görüntülendi
  • Uğur Kocakale
  • 30-07-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM