İşlem Sürüyor...

Michelin Yıldızı Alan Türkiye Restoranları

Michelin, Fransız bir araba lastiği şirketi olarak arabayla seyahat edenlere rehberlik sağlaması amacıyla içerisinde harita, konaklama ve restoran bilgilerinin bulunduğu bir rehber çıkardı. Rehberin ilk versiyonu 1900 yılında Michelin Rehberi adıyla çıktı ve 1926 yılından itibaren restoranlara yıldız verilmeye başlandı. 

Michelin Yıldızı Nedir?

Michelin Yıldızı restoranın belirli kriterlerdeki performansı değerlendirilerek veriliyor. Michelin Rehberi’nde yer alan ülkelerin yıldız almaya hak kazanan restoranları her yıl yine bu rehberde açıklanıyor.  Michelin Yıldızı, restoranda kullanılan malzeme kalitesine, pişirme tekniklerinin detaylarına, menüdeki tatların uyumuna ve şeflerin başarısına göre veriliyor. Michelin, rehberde yer alan yüksek yıldızlı restoranları “yolculuk etmeye değer” yerler olarak nitelendiriyor. 

 

1 Michelin Yıldızı, restoranda çok kaliteli malzemelerin kullanıldığı, yemekler pişirilirken yüksek bir standart yakalandığı anlamına geliyor.

2 Michelin Yıldızı, yemeklerde şefin yeteneğinin ve karakterinin net bir şekilde görülebildiği restoranlara veriliyor.

3 Michelin Yıldızı, yemek pişirmeyi adeta bir sanata dönüştüren ve kariyerinin en iyi noktasında olan şeflerin yönetimindeki restoranlara veriliyor.

 

Michelin Yıldızı Türkiye Restoranlarında

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi’nde 2023 yılı ile birlikte Türkiye de yer alıyor. Michelin Yıldızı İstanbul’un 5 restoranına layık görüldü. Turk Fatih Tutak 2 Michelin Yıldızı, Mikla, Nicole, Neolokal ve Araka ise 1 Michelin Yıldızı alarak Michelin Rehberi’ne girdiler.

 

 

Turk Fatih Tutak

İstanbul Şişli’de bulunan Turk Fatih Tutak, bilindik Türk lezzetlerini yeniden yorumlayarak modern bir menü sunuyor. Şef Fatih Tutak dünya mutfağının önemli isimleriyle birlikte çalışma fırsatı elde etmiş yetenekli bir profesyonel. Uluslararası kariyerinin ardından Türkiye’de açtığı restoranında tütsülenmiş ve asidik tatlar içeren yemekleriyle köklerine geri döndüğünü hissettiriyor. Şefin annesine atıfta bulunarak hazırladığı mantı da restoranın ikonik yemeklerinden biri.

 

 

Mikla

1 Michelin Yıldızlı restoranlardan Mikla, Beyoğlu Pera’da yer alıyor. İstanbul’un tarihini yansıtan manzaraya sahip restoranda Türk tatlarının yanı sıra İskandinav tatlarından da esinlenilerek yaratılan bir menü hakim. Zaten restoranın ismi de İstanbul’un Viking dilindeki karşılığı. Anadolu’nun farklı noktalarından gelen malzemelerle elde edilen rafine tatlar restoranın misafirlerine şık bir sunumla servis ediliyor.

 

 

Nicole

Michelin Rehberi’ne girmeye hak kazanan Nicole, 1 Michelin Yıldızlı restoranlardan bir diğeri. Beyoğlu Tomtom’da bulunan Nicole, “Hemşire Kız Kardeşler” anlamına gelen Soeurs Garde-Malades Apartmanı’nın en üst katında. Restoranın mutfağında Orta Doğu baharatları ile geleneksel Türk lezzetlerinin buluştuğu yemekler yapılıyor. Mutfağında kullandığı malzemeler için yerel üreticileri tercih eden Şef Serkan Aksoy, yumuşacık kuzu etini servis ederken üzüm suyu ve füme yoğurt ile vurgulayarak misafirlerini büyülüyor.

 

Neolokal

1 Michelin Yıldızlı bir diğer restoran olan Neolokal, nitelikli bir Anadolu mutfağıyla Salt Galata’da hizmet veriyor. Anadolu’ya ait yemeklere modern dokunuşlarını ekleyen Şef Maksut Aşkar, tabaklarında cesur teknikler kullanmaktan çekinmiyor. Restoranında yeni nesil için geçmişe ait lezzetler sunan Şef, geçmişin gelenekselliğini ve bugünün modernizmini bir arada deneyimlemeyi sağlıyor. 

 

Neolokal ayrıca, Michelin’in 2020 yılında vermeye başladığı yeni bir ödül olan Michelin, Yeşil Yıldız sahibi bir restoran. Michelin Rehberi’nde gastronomiyi daha sürdürülebilir bir anlayışa taşıyan restoranlar Yeşil Yıldızlı olarak yer alıyor. Neolokal çevre dostu olduğu kadar unutulmak üzere olan Türk mutfağının önemli lezzetlerini hem yaşatmaya hem de tanıtmaya olan kararlılığı sayesinde bu prestijli ödülün sahibi oldu.

 

 

Araka

Şehrin karmaşasından uzakta sakin bir konumda bulunan Araka, Yeniköy’de yer alıyor. Restoranın şefi Zeynep Pınar Taşdemir menüsünde şifalı otlara ve mevsim sebzelerine ağırlık veriyor. Şefin mutfağında bulunan baharatlı, ekşili ve acılı tatlarla marine edilmiş sebzelerin birleşimi harika bir denge oluşturuyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap

4172 kez görüntülendi
  • Dilge Gündüz
  • 09-03-2023
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM