İşlem Sürüyor...

Michael Jordan'ın Başarı Öyküsü ve İlham Veren Sözleri

Dünyanın hem oynaması hem de izlemesi son derece keyifli sporlarından birisi olan basketbol sadece kuralları ile değil bugüne değin efsane haline gelmiş isimleriyle de ön plana çıkıyor. Basketbolseverlerin yakından tanıdığı ve adeta ikon haline gelmiş efsane basketbolcu Michael Jordan da bu isimlerden birisi. Basketbol tutkunlarının zihnine kazınan “Michael Jordan kimdir?”, “Hayatı ve oyunculuk kariyeri hakkında neler söylenebilir?” sorularına yanıt arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 

 

Michael Jordan Kimdir?

Basketbol tarihine adını büyük harflerle kazıyan efsane basketbolcunun gerçek adı Michael Jeffrey Jordan’dır. 1980’li yılların ortasından 1990’ların bitimine kadar potaların yıldızı olarak kabul edilen bu parlak isim, döneminde takımı Chicago Bulls'u tam 6 sefer şampiyonluğa taşımış ve hayran kitlesi tarafından baş tacı edilmiştir. 5 kez de NBA’in En Değerli Oyuncu Ödülünü kazanan ünlü basketçi hafızalara kazınarak adeta bir ikon haline gelmiştir.

 

 

17 Şubat 1963’te James ve Deloris Jordan çiftinin 5 çocuğundan biri olarak New York’ta dünyaya gelen Michael, küçük yaşlarda ailesi ile birlikte Kuzey Carolina'daki Wilmington şehrine taşındı. Babası General Electric’te tesis sorumlusu, annesi ise banka memuruydu. Lise yıllarında basketbol elemelerine katılan Michael seçilemeyince yılmayarak ertesi yıl yeniden şansını denedi ve bu sefer başardı.

 

 

Lise eğitimini tamamladıktan sonra baş antrenör Dean Smith ile çalışan ve North Carolina Üniversitesi'nde basketbol bursu kazanan Michael, 1982’de Atlantik Kıyı Konferansı Çaylak Ödülünü kazandı. Bu arada takımı ACC, şampiyonluk elde etti. Kuzey Carolina’dan ayrılan Michael, takvimler 1984’ü gösterdiğinde Chicago Bulls forması giymeye başlamıştı.

 

 

 

Profesyonel Basketbol Hayatı Başlıyor

Michael Jordan Chicago Bulls’ta oynamaya başladığında takımın durumu hiç de iyi değildi. Çünkü kendisi de henüz tanınmıyordu. İlerleyen zaman içinde kendine has oyun stili ve enerjisiyle basketbolseverlerin kalbinde hızla yer edinmeye başladı.

 

 

 

Mükemmel sıçrama yeteneği Jordan’ı yıldız olma yolunda ön plana çıkartıyordu. All-Star ekibine seçilen Jordan NBA play-off rekoru olan ilk maçında Boston Celtics’e büyük bir fark atarak üstün geldi. 1988 yılında Yılın Savunma Oyuncusu seçilen Michael Jordan aynı zamanda ligin En Değerli Oyuncusu da seçildi. Bunun yanı sıra 1991, 1992, 1993 ve 1996 yıllarında All-Star ve NBA play-off serilerinin de En Değerli Oyuncusu unvanlarını almaya hak kazandı.

 

 

 

Dream Team’de de yer alan yıldız basketbolcu takımının Barcelona Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmasında pay sahibi oldu. Michael Jordan’ın babası James Jordan 1993 yılında bir soygun sırasında öldürülünce olaydan psikolojik olarak etkilenen başarılı basketçi baskılara direnemedi ve profesyonel basketbol hayatını noktaladı. 

 

 

 

Michael Jordan kariyeri boyunca üç kez NBA şampiyonluğu, üç sezon MVP ödülü, üç kez play-off MVP şampiyonluğu ve yedi kez ardışık skor şampiyonluğu elde etti. Jordan bunlarla da kalmayıp dokuz sezon boyunca tüm zamanların en iyi oyuncusu olarak lanse edildi. 1994-1995 döneminde Birmingham Barons formasıyla oynayan ünlü basketbolcu Chicago Bulls'a geri döndü. 1999 senesinde yeniden kariyerine nokta koyan Jordan basketbol tarihinde silinmeyecek bir iz bıraktı.

 

 

Michael Jordan’ın Efsanevi Sözleri

*Hiçbir zaman şut atmadan önce negatif bir düşünce aklıma getirmem, çünkü negatif sonuç benim işim değil.

* Kariyerim boyunca 9000’den fazla başarısız atış yaptım, 300’den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. Başarımın sırrı işte budur.

 

 

*Yetenek maçı kazandırır ama zekâ ve takım oyunu şampiyonluğu.

* Herkes bir gün Michael Jordan olmak istiyor, bense her gün Michael Jordan olmak zorundayım.

* Her maçı son maçımmış gibi oynuyorum.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

5090 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 25-10-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM