İşlem Sürüyor...

Mavi, Yeşil ve Eğlencenin Buluştuğu Fethiye'de Tatil Yapmak

Doğal güzellikleriyle akıllarda yer eden Fethiye, ülkemizin en önemli tatil destinasyonlarından biridir. Bünyesinde bulunan vadiler, koylar, adalar ve plajlar Fethiye’yi unutulmaz kılar. Misafirleri için muhteşem doğasının yanı sıra ekstrem spor imkanları da sunan Fethiye’de yapılacak birçok ritüel vardır.

Ölüdeniz

Türkiye’nin önemli doğal güzelliklerinden biri olan ve Teke Yarımadası’nda bulunan Ölüdeniz; Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ’da ise “Uzak Diyar” olarak biliniyor. Tatilcilerin uğrak noktası olan Ölüdeniz, harika doğasının yanında farklı aktivite imkanları da sunuyor. Su sporlarına merakı olan tatilciler Ölüdeniz’de rüzgar sörfü ve kite sörf başta olmak üzere su kayağı, wakeboard gibi aktiviteler yapabiliyor.

 

Kelebekler Vadisi Ve Kabak Koyu

Fethiye’nin doğal güzelliklerinden biri olan Kelebekler Vadisi, uzunluğu 350 metreye varan sarp kayalıklarıyla çevirilidir. İsmini; barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden alan vadi, muhteşem atmosferiyle misafirlerine farklı bir deneyim yaşatıyor. Türkiye’nin ve dünyanın en güzel koylarından biri olan Kabak Koyu ise Likya Yolu üzerinde bulunuyor. Doğasıyla büyüleyen Kabak Koyu her sene Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve farklı kesimlerden insanı konuk ediyor.

 

Cennet ve Katrancı Koyu

Cennet Koyu; Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu'ndan sonraki önemli koylardan biridir. Diğer adı Balartı Koyu olan bu koyu öne çıkaran nokta ise turkuaz rengi denizi ve beyaz kumsalıdır.

Katrancı Tabiat Parkı ise çam ve okaliptüs ağaçları ile kaplı bir ormana sahiptir. İki ayrı koydan oluşan ve farklı noktalardan denize girme imkanı bulunan Katrancı Koyu, uzun zamandır çadır ve karavancı misafirlerin tercih ettiği doğa ile iç içe bir tabiat parkıdır.

 

Çalış Plajı

Bölgenin en güzel plajlarından biri olan Çalış Plajı, bünyesinde; otel, restoran ve hediyelik eşya dükkanları barındırıyor. Geniş sahili ile yürüyüş yapmak ve gün batımını izlemek isteyenler için harika bir seçim olan Çalış Plajı, özellikle aileler için ideal bir tatil mekanıdır.

 

 

12 Adalar

Fethiye’de mutlaka deneyimlenmesi gereken aktivitelerden biri de günlük teknelerle 12 Adalar turuna çıkmak. Ancak 12 Adalar turuna çıkmak isteyen misafirlerin, bir günlerini bunun için ayırmaları gerektiğini söylemeden geçmeyelim.

 

 

 

Babadağ'da Yamaç Paraşütü Deneyimi

Fethiye-Ölüdeniz'de yamaç paraşütü yapmak bambaşka bir deneyimdir. Babadağ’ın eteklerine çıkıp Ölüdeniz’in muhteşem manzarasına karşı paraşüt yapabilirsiniz. Eğer bu konuda tecrübeniz yok ise profesyonel hocalar eşliğinde yamaç paraşütü heyecanını yaşayabilirsiniz.

 

 

Saklıkent Kanyonu

Fethiye’yi ziyaret eden misafirlerin görmeden dönmemesi gereken önemli noktalarından biri de Saklıkent Kanyonu’dur. Günü birlik ziyaret için oldukça ideal bir rota olan Saklıkent Kanyonu Fethiye’den arabayla bir saatlik uzaklıkta bulunan Saklıkent Milli Parkı içinde yer alır. Bu park herkesin ziyaret etmesi gereken eşsiz yerlerdendir.

 

 

Dalaman Çayı’nda Rafting

Dalaman çayı adrenalin sevenler için vazgeçilmez bir adres olup, rafting tutkunlarının uğrak noktalarından biridir. Dalaman Çayı 26 kilometrelik rafting parkuru ile adrenalin dolu saatler geçirmek isteyen kişiler için iyi bir seçenektir.

 

 

 

Eski Kent 'Paspatur'

Adını yüzyıllardır ortasından akan Paspatur suyundan alan eski kentin efsanesine göre; Paspatur’un suyunu içen herkes yeniden Fethiye’ye gelirmiş. Günümüzde yeniden restore edilen Paspatur’un içindeki çarşıyı gezebilirsiniz. Hediyelik eşya dükkanları, kafeler, halıcılar, kilimciler, butikler ve kuyumcular bulunan bu çarşı, misafirlerini mistik bir yolculuğa çıkarıyor.

 

 

Fethiye Merkez Balık Pazarı

Fethiye Merkez Balık Pazarı, dilediğiniz restoranda dilediğiniz balığı yeme imkanı sunuyor. Pazar, ortada konumlanan balık tezgahı ve çevresindeki restoranlardan oluşuyor. Tatilcilerin çok tercih ettiği bir mekan olan Balık Pazarı, restoranlarında sunduğu taze balıkları ve mezeleriyle öne çıkıyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap

3107 kez görüntülendi
  • Uğur Kocakale
  • 01-04-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM