İşlem Sürüyor...

Kalkan Gezi Rehberi

Dört bir köşesi doğal güzellikler ve tarihi kalıntılarla dolu olan ülkemizde dört mevsim gezilip görülecek pek çok lokasyon var. Yaz tatili içi plan yapanların en sevdiği ve sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri olan Kalkan da Akdeniz’in en özel bölgeleri arasında… Kalkan’a hiç gitmediyseniz yazımız size rehberlik edebilir. İşte merak edilen her yönüyle Kalkan gezi rehberi…

 

 

 

Antalya’nın batısında yer alan Kaş ilçesine bağlı bir mahalle olan Kalkan, Antalya ile Fethiye arasında konumlanır. Koordinat olarak Yunanistan’ın Meis Adası’nın da tam karşısında yer alan Kalkan, orman ve denizlerle kuşatılmış bir yeryüzü cennetidir. Bu küçük ama küçük olduğu kadar ilgi çeken ve revaçta olan belde özellikle İngiliz turistlerin beğenisini kazanıyor. Hatta burada yerleşik olarak yaşayan İngilizlerin varlığından da söz edilebilir.

 

 

Herodot’un “Dünyada yıldızlara en yakın yer” olarak tanımladığı Kalkan, antik çağda da pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kalkan’ın Meis Adası’ndan gelen tacirler tarafından kurulduğu da rivayet olunur. Burada denize girip güneşlenmenin dışında doğa ve su sporları da yapılmaktadır. Su kaplumbağaları Caretta Caretta’ların uğrak yeri olan Kalkan’da doğanın ruhunu iliklerinize kadar hissedersiniz.

 

 

 

Kalkan’da Zaman Nasıl Geçer?

Kalkan’da gerçekleştirilecek aktiviteler arasında ilk akla gelen elbette denize girmek... Kalkan’ın tertemiz plajlarında güneş banyosu yapmak ve berrak sularında kulaç atmak tatilcilere unutulmaz bir deneyim kazandırıyor. Derin mavi suların altındaki tarihi de unutmamak gerek. Dalış yaparak zamanda geriye gidip hem tarihe tanıklık edebilir hem de denizin derinliklerindeki rengarenk alemin seyrine dalabilirsiniz.

 

 

Kalkan denildiğinde akla ilk gelen isim Patara Plajı oluyor. Antik kentin içinde yer alan bu upuzun ve tertemiz plaj, turistlerin odak noktasında. Bunun dışında yine aynı güzellikteki Kaputaş Plajı, Büyük Çakıl Plajı, Limanağzı, Fırnaz Koyu ve Mavi Mağara da temizliği ve dinginliği ile öne çıkan plajlar. Burada masmavi denizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Tarihe meraklıysanız Patara antik kentini, Letoon’u, Xanthos’u ve Simena’yı gezebilir, Bezirgan Yaylası ve Saklıkent Kanyonu’nda doğanın güzelliğine tanıklık edebilirsiniz.

 

 

Kalkan’da yapacağınız tekne turları hem gözlerinizin hem de ruhunuzun yeşil ve maviye doymasını sağlayacaktır. Özellikle Kekova tekne turu size unutulmaz saatler yaşatacaktır. 5 adalar tekne turu da farklı bir alternatif olabilir. Batık antik kentleri gezebilir, başta Akvaryum olmak üzere pek çok temiz ve büyüleyici koyda kulaç atmanın keyfini çıkartabilirsiniz. Bunların dışında çok yakında yer alan Yunanistan’ın Meis Adası’na geçerek farklı bir kültürün keyfini de çıkartabilirsiniz.

 

 

Kalkan’ın en güzel zamanları hangi mevsime denk geliyor diye sorarsanız ilkbahar ve sonbahar diyebiliriz. Deniz suyu uzun süre sıcak kaldığından dolayı Mayıs ve Eylül aylarında da rahatlıkla denize girebilirsiniz. Eğer daha tenha ve serin zamanlardan hoşlanıyorsanız sıcak ve kalabalık olan yaz sezonu yerine Mayıs ve Eylül aylarını rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

 

 

 

Kalkan’a Nasıl Gidilir?

Kalkan Türkiye’nin en güney ucunda yer aldığından uzak bölgelerden gelenler için karayolu ulaşımı zorlayıcı olabilir. Bu yüzden Dalaman Havalimanı’na inip oradan 120 kilometre uzaklıktaki Kalkan’a daha rahat ulaşabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’nda inip Fethiye’ye, oradan da Kaş otobüsleriyle Kalkan’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

2393 kez görüntülendi
  • Kenan Mollaoğlu
  • 25-08-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM