İşlem Sürüyor...

Japonya'nın Başkenti Tokyo Gezi Rehberi

Japonya’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Tokyo, merkezinde 12 milyon insana ev sahipliği yaparak dünyanın en büyük metropolleri arasında yer alır. Tokyo bölgesinde ise 35 milyon insan yaşar. Tarihi uzun yıllar öncesine dayanan Tokyo, yaşamın en pahalı olduğu şehirlerden biridir. Önceleri küçük bir balıkçı kasabası olan bu şehir, şimdilerde doğunun başkenti olmuştur. Eğer siz de bu eşsiz şehri tanımak istiyorsanız Japonya’nın başkenti Tokyo gezi rehberimiz ile turistik yerleri keşfedebilirsiniz. Tapınaklar, pazar yerleri, sergiler ve müzeler sizleri bekliyor...

 

Meiji Tapınağı

Meiji Jingu veya Meiji Tapınağı, Japonya'nın en önemli tapınaklarından biridir. Yeni yılın ilk günlerinde, 3 milyondan fazla kişi, yılın ilk duasını okumak için türbeyi ziyaret eder. Meiji Tapınağı, İmparator Meiji ve eşi İmparatoriçe Shoken'in tanrılaştırılmış ruhlarına adanmış bir Şinto tapınağıdır. Modern Japonya'nın ilk imparatoru olan İmparator Meiji'nin ölümünden sekiz yıl sonra 1920 yılında inşa edilmiştir. Tapınak, Yoyogi Parkı ve Harajuku İstasyonu'nun yanındaki 70 hektarlık ormanlık bir parkın derinliklerinde yer almaktadır. 

 

Senso-ji Tapınağı

Meiji Tapınağı gibi, Senso-ji de Tokyo'nun en popüler dini simge yapılarından biridir. 645 yılında inşa edilmiş olup, Tokyo'nun en eski Budist tapınağıdır ve Merhamet Tanrıçası Kannon'a adanmıştır. Senso-ji, Asakusa'da, Asakusa İstasyonu'na yaklaşık bir dakika uzaklıkta yer almaktadır. Hem Asakusa'nın hem de Tokyo şehrinin sembolü olarak kabul edilen dış kapısı Kaminarimon ile tanınır. Kaminarimon ve Senso-ji arasında farklı türde atıştırmalıklar ve hediyelik eşyalar satan eğlenceli dükkanlar bulunur.

 

Koishikawa Korakuen

Koishikawa Korakuen, Tokyo'nun en eski ve en güzel peyzajlı bahçelerinden biridir. Edo Dönemi'nde (1600-1867) inşa edilmiş olup, ağaçlar, göletler, akarsular ve kaya oluşumları arasında dolambaçlı yürüyüş parkurlarına sahiptir. Koishikawa Korakuen, ilkbahar ve sonbaharda en güzel zamanlarını yaşasa da her mevsimde ziyaret edilebilir. Koishikawa Korakuen sessizliği yaşamak ve Tokyo'nun koşuşturmacasından uzaklaşmak için harika bir yer…

 

teamLab Borderless

teamLab, sanat kolektifinin bir multimedya sergisidir. Odaiba'da bulunan, 100.000 metrekarelik bir alana yayılmış olup, etkileşimli dijital ekranlara sahip birden fazla odadan oluşmaktadır. Borderless sergisi, sürükleyici bir duyusal deneyimdir ve Tokyo'da yapabileceğiniz en benzersiz, en unutulmaz aktivitelerden biridir. Biletler kapıda mevcuttur ancak Borderless sergisi popüler olduğu için onları önceden Klook aracılığıyla satın almak isteyebilirsiniz. teamLab, Toyosu Market yakınında başka bir multimedya sergisi de sunuyor.

 

MOMAT

MOMAT, Ulusal Modern Sanat Müzesi'nin kısaltmasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi, Meiji döneminden itibaren Japon sanatçıların eserlerine adanmış modern bir sanat müzesidir.

MOMAT, dört kattan oluşan oldukça büyük bir müzedir. Geleneksel Japon sanatına aşinaysanız, kübizm ve sürrealizm gibi batı türlerinden ilham alan çalışmaları görmek hoşunuza gidecektir.

 

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree Japonya'daki en yüksek yapı olan bir televizyon yayın kulesidir. 634 metre yüksekliğindeki Tokyo Skytree, Tokyo'nun muhteşem manzarasını sunan, 350 ve 450 metre uzunluğunda iki gözlem güvertesine sahiptir. Seyir terasları için kapıda bilet satın alabilirsiniz.

 

 

 

Toyosu Balık Pazarı

Ünlü Tsukiji Balık Pazarı, Ekim 2018'de Tokyo Körfezi'ndeki insan yapımı bir ada olan Toyosu'ya taşındı. Yeni Toyosu Pazarı, Tsukiji'nin iki katı büyüklüğünde ve bu özelliği onu dünyanın en büyük balık pazarı yapıyor. Pazara giriş ücretsizdir ve ziyaretçiler ünlü ton balığı müzayedelerini görebilir, bitişikteki ürün pazarından taze meyve ve sebze satın alabilir, Tsukiji'den taşınan restoranlarda taze suşi kahvaltısının tadını çıkarabilir. Yeni kompleks birbiriyle bağlantılı üç binadan ve Yurikamome Hattı üzerindeki Shijo-mae İstasyonundan oluşuyor.

 

Tokyo Akvaryumları

Shinagawa İstasyonu'nun yakınında bulunan, mevsime ve günün saatlerine göre farklılık gösteren çeşitli ışık ve ses görüntüleriyle elde edilen Maxell Aqua Park Shinagawa'nın rahatlatıcı atmosferini deneyimleyebilirsiniz. Omori Kaigan yakınlarındaki Shinagawa Akvaryumu, popüler deniz aslanı ve yunus gösterilerine sahiptir. Diğer harika seçenekler arasında Tokyo Skytree'nin bitişiğindeki Sumida Akvaryumu ve Ikebukuro'daki World Import Mart Building'in çatısındaki Sunshine Aquarium yer alıyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap

3499 kez görüntülendi
  • Atiye Yeniyayla
  • 14-04-2022
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM