İşlem Sürüyor...

Güneş Kremleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güneş yaşamın ısı ve ışık kaynağı. Varlığı tüm canlıların içini ısıtan ve yaşam enerjisi veren tükenmez bir kaynak. Bitkileri, sebze ve meyveleri olgunlaştıran, yaşamı aydınlatan güneşin zararlı yönleri de var. Dik gelen güneş ışınlarının cilt üzerinde bıraktığı hasar çok ciddi sonuçlar yaratabiliyor. Ciltte lekelenme, çillenme ve ileri safhada cilt kanserine sebebiyet veren güneş ışınlarından korunmanın temel yollarından biri, belli saatler haricinde ve zorunlu olmadıkça güneşe çıkmamak. İkinci yol ise güneşe karşı ciltte koruma sağlayan güneş kremlerini düzenli olarak ve yaz kış kullanmak.

 

 

UV-A ışınları daha çok cilt kanserine sebebiyet verirken UV-B ışınları ise ciltte yanıklara sebep olmaktadır. Dik gelen Ultraviyole A ve Ultraviyole B ışınlarına maruz kalan ciltte kalıcı hasarlar oluşmaması için mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremlerinden kullanmak gerekiyor. Peki güneş kremi alırken nelere dikkat etmek gerekiyor, güneş kremleri cilde tatbik edilirken hangi hususları göz önünde bulundurmak gerekiyor, gelin hep birlikte göz atalım. Güneş Kreminizi Yanınızdan Eksik Etmemeniz İçin 5 Sebep yazımız için tıklayın!

 

 

 

*Güneş kreminiz UV-A ve UV-B ışınlarına karşı mutlaka koruma içermelidir. Ürünün ambalajı üzerinde bulunan koruma faktörü ne kadar yüksekse, bu kremin koruyucu etkisinin o kaçar yüksek olduğunu gösterir.

*Güneş kremlerinin etki edebilmesi için güneşe çıkmadan 30 dakika önce cilde tatbik edilmeli ve 2-3 saatlik aralıklarla işlem tekrarlanmalıdır. Havuz, deniz, duş gibi suyla temas edilen durumlarda ise sudan çıktıktan sonra güneş kremi cilde yeniden tatbik edilmelidir. Krem cildin üzerinde bir tabaka oluşturacak şekilde sürülmeli, cilde tam yedirilmemelidir.

 

 

*Güneş kremleri sadece yaz aylarında değil kış aylarında da kullanılmalıdır. UVA ve UVB ışınlarının %80'i bulutlardan geçebildiği için ciltte erken yaşlanma ve lekelenme riskine karşı kıyafet dışında kalan bölgelere mutlaka güneş kremi uygulanmalıdır.

SPF denilen güneş koruma faktörü her ne kadar cildi güneşten korumaya yardımcı olsa da yine de yüzde yüz koruma sağlamadığı unutulmamalı ve güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde mümkün olduğunca gölgede kalınmalıdır.

 

 

*Her üründe olduğu gibi güneş kremlerinin de son kullanma tarihleri dikkate takip edilmeli ve tarihi geçmiş ürünler kullanılmamalıdır.

*Dudak derisi de güneşten etkilenen hassas bölgelerden birisidir. Cildinize güneş kremi tatbik ederken dudaklarınızı da es geçmeyin ve SPF içeren bir dudak balmı kullanın.

*Güneşten koruyan kremlerin D vitamininin vücut tarafından kullanılmasını engellediği asılsız bir söylentidir. Güneş kremi tatbik etseniz bile cildiniz D vitamini sentezi için güneşten faydalanacaktır. 

 

0 Yorum

Yorum Yap

2069 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 04-06-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM