İşlem Sürüyor...

Formda Kalmak İsteyenler için Beslenme Önerileri

Yaz aylarında metabolizmamız, sonbahar ve kış aylarına oranla daha hızlıdır. Bu sebeple formda kalmak istiyorsanız bu durumu değerlendirebilir ve günlük rutinlerinizde birtakım değişiklikler yaparak ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. Hatta beklentiniz daha yüksekse, gün içinde hareketsiz kalmamaya ve düzenli olarak egzersiz yapmaya da özen göstererek çok daha fit bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

 

Formda kalmak istiyorsanız düzenli egzersizler dışında mutlaka dikkat etmeniz gereken bir nokta daha vardır. O da bu süreçte beslenmenize oldukça dikkat etmeniz gerektiğidir. “Peki bu dönemde beslenme konusunda nasıl bir yol haritası çizilmeli?” diye düşünüyorsanız aşağıdaki yazımızda formda kalmak isteyenlerin günlük rutinlerine kolaylıkla ekleyip uygulayabileceği bazı beslenme önerilerini sizin için derledik.

 

 

Kahvaltı

Formda kalmak adına yapılabilecek en büyük hatalardan biri, uyandıktan sonra kendinizi uzun saatler aç bırakmak olacaktır. Çünkü vücudunuz uyurken de çalıştığı ve enerji tükettiği için kahvaltının atlanmaması gerekir. Kahvaltıda tükettiğiniz besinler vitamin bakımından zengin olduğu için bu öğün ayrıca önemlidir. Fakat yine de aşırıya kaçmamak, menünüze ay yağlı peynir, yumurta ve süt gibi ürünleri mutlaka eklemek gerekiyor. Besleyici bir kahvaltı için yulaf ezmesi de tüketebilirsiniz.

 

Kuruyemişler

Kuruyemişler ara öğün olarak tüketebileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklardır. Eğer gün içinde midenizde bir açlık hissediyorsanız ve önünüzde yemek saatine kadar uzun bir süre varsa badem, fındık, ceviz gibi sağlıklı kuruyemişler tüketebilirsiniz. Hatta kuruyemişleri sade yemekten hoşlanmıyorsanız bir kase yoğurdun içine meyvelerle beraber kuruyemiş ekleyebilir, böylece hem açlığınızı yatıştıracak hem de kilo almanızın önüne geçecek bir ara öğün tercih edebilirsiniz.

 

Yağsız Öğünler

Yemeklerinizi hazırlarken ya da sipariş ederken yağsız olmasına dikkat etmelisiniz. Yemeklerinizin yanında ise mutlaka sebze tüketmeye gayret edin. Besin değeri yüksek olan beyaz et ve yağsız kırmızı et tüketebilirsiniz. Haşlanmış veya fırında hazırlayabileceğiniz bu yiyeceklere ek olarak omega-3 bakımından zengin olan balık etini de tercih edebilirsiniz. Formunuzu korumaya yardımcı olan balık, aynı zamanda yağ yakımı konusunda da etkili bir besindir.

 

Meyveler

Formda kalmak istiyorsanız meyvelerden de yararlanabilirsiniz. Ancak meyve seçimi yaparken kalori ve şeker miktarı düşük, doyurucu özelliği ise yüksek olan meyveleri tercih edebilirsiniz. İçerdiği yüksek miktardaki lif sayesinde sindirim düzenlemeye de yardımcı olan kivi, elma ve armut gibi meyveleri gün içinde tüketebilirsiniz.

 

 

Yumurta

Bilinen pek çok faydası olan yumurtayı, ideal kilonuzu koruyabilmeniz için de tüketmeniz gerekir. Çünkü yumurtanın formda kalmanızı sağlayacak önemli bir özelliği vardır. Yumurta, vücuttaki yağın çözülmesini sağlayarak metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur. B12 bakımından oldukça zengin olan yumurtanın bir diğer önemli özelliği ise uzun süre tok tutmasıdır. Bu bakımdan sabahları mutlaka yumurta tüketmeye özen gösterin.

0 Yorum

Yorum Yap

2611 kez görüntülendi
  • Firdevs Günbatur
  • 22-07-2020
  • GASTRONOMİ

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM