İşlem Sürüyor...

Fethiye'de Gezilecek Yerler

Muğla’nın en güzel ilçelerinden birisi olan Fethiye, meşhur Ölüdeniz’i, gür ve yemyeşil bitki örtüsü, yamaç paraşütü, büyüleyici güzellikteki koyları ve tarihi zenginlikleri ile yerli yabancı pek çok turisti kendisine hayran bırakan ve alışkanlık yaratan bir tatil beldesi. Akdeniz ve Ege’nin birleştiği bir noktada yer alan Fethiye'de Gezilecek Yerler oldukça çeşitlidir ve  Fethiye, Muğla’nın en büyük ilçesidir. Tatilini Fethiye’de geçirmek isteyenler için gezilecek yerler ve gerçekleştirilecek aktiviteleri içeren bir mini rehber düzenledik. Karşınızda Fethiye Gezi Rehberi…

 

 

Ölüdeniz Plajı

Fethiye'de gezilecek yerler deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Ölüdeniz, adının hakkını verecek kadar duru, sakin ve tertemiz suları olan bir plaj. Mavi bayrak sahibi olan bu plajda yeşil doğa ile iç içe geçmiş berrak mavi denizin ve huzurun tadına varabilirsiniz. Özellikle sığ suları ile çocuklar ve iyi yüzme bilmeyenler için güvenli bir bölge olan Kumburnu plajı, deniz ve güneşin tadını çıkartabilmek için ideal bir nokta.

 

 

Özellikle Belcekız plajında keyifli saatler geçirebilirsiniz. Girişi ücretli olan plajda ister şezlong ve şemsiye kiralayarak isterseniz kendi havlularınızı kullanarak güneşlenebilir ve denizin keyfini sürebilirsiniz. Ölüdeniz’de adrenalin tutkunlarının gözdesi olan yamaç paraşütü başta olmak üzere, her çeşit su sporu ile ilgili aktivite gerçekleştirilebilir. Plajda gökyüzünden karaya doğru süzülenleri izlemek bile başlı başına bir aktivite olarak düşünülebilir.      

 

 

Yamaç Paraşütü  

Fethiye Ölüdeniz’in sembolü haline gelen yamaç paraşütü hem yapması hem izlemesi oldukça keyifli bir yaz aktivitesi. Deneyimli ve uzman hocalar eşliğinde Babadağ’dan havalanıp aşağıda uzanan masmavi denizin seyrine dalarak uçsuz bucaksız enginlikteki gökyüzünde süzülmek ömür boyu akıldan çıkmayacak bir aktivite olabilir. Babadağ’a ulaşabilmek için kullanılan özel safari araçları ile doğanın seyrine dalmak da apayrı bir keyif olacaktır.

 

 

Kelebekler Vadisi

Fethiye’nin en bilinen, ilgi çeken ve göz alıcı bölgelerinden birisi de Kelebekler Vadisi’dir. Fethiye'de görülecek yerlerin başında gelen Kelebekler Vadisi, mavi ve yeşilin hemen her tonunu barındıran bu vadi sarp yamaçlar arasına sıkışmış gizli bir cennet adeta. Adını da farklı türlerden pek çok kelebeğin varlığından alan Kelebekler Vadisi hem bu vahşi ve bakir güzelliği hem de denizinin berrak mavi tonuyla her sene gitmek isteyeceğiniz güzellikte bir lokasyon. Tekne turlarının duraklarından birisi olan Kelebekler Vadisi’ne Faralya yolu takip edilerek de ulaşılabiliyor.

 

 

Faralya 

Diğer adı Uzunyurt olan Faralya da yeryüzündeki saklı cennetlerden birisi. Denizden yüksekliği 440 metre olan Faralya hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile öne çıkıyor. Roma ve Likya uygarlıklarına ait kalıntılarla zenginleşen bir tarihi derinliği olan Faralya’da gündelik yaşamın ve modern çağın yorucu kimliğinden uzaklaşıp adeta kayıp bir zamanın içinde masalsı bir serüven yaşayabilirsiniz. Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz’e de yakın bir lokasyonda olan Faralya yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmuş durumda. 

 

 

3 Yorum
  • 2021-06-11 11:32:20
  • Aysun
  • Bir cennete sahibiz ve bunun farkında olmalıyız.

  • Cevapla

    Aysun kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

3452 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 01-06-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM