İşlem Sürüyor...

En Çok Okunan Biyografi & Otobiyografi Eserleri

Okumak bazıları için hobi olmanın ötesinde adeta bir yaşam biçimidir. Herkesin ilgi alanına giren kitaplar ve temalar farklıdır elbette ama biyografi ve otobiyografi türü pek çok kişi tarafından sevilerek okunan bir türdür diyebiliriz.

Bu türün sevilmesinin bir nedeni de gerçek hayat hikayelerinin derlemesidir. Çünkü bu yaşam öykülerinin ilham veren ve geçmiş zamana tanıklık ettiren bir gücü de vardır.  Biyografi ve otobiyografi eserleri ile hem Türkiye’de hem de dünyada pek çok önemli kişinin hayatına yakından tanıklık etmenin keyfi ve heyecanını da deneyimlemek mümkün. İşte meraklıları için en çok okunan biyografi ve otobiyografi eserleri…

 

 

İlham Verici Biyografi ve Otobiyografi Örnekleri

Latife Hanım / İpek Çalışlar

Aydın ve eğitimli kadını temsil eden Latife Hanım’ın yaşamı, eğitimi ve yaşantısına dair pek çok detayın anlatıldığı kitap, okurun tarihsel süreçte de pek çok önemli olaya tanıklık etmesini sağlıyor.

 

 

Halide Edib / İpek Çalışlar

Yine bir kadın biyografisi olan Halide Edib ile onun derinlikli yaşamında bir gezintiye çıkabilirsiniz.

 

 

 

 

Steve Jobs / Walter Isaacson

Bir dahi olarak pek çok genç insana ve girişimciye ilham veren Steve Jobs, sadece başarıları ile değil başarısızlıkları ile de ilham veren bir isim.

 

 

 

 

Anne Frank’in Hatıra Defteri / Anne Frank

Yahudi bir ailenin kızı olan Anne Frank’in, 2. Dünya Savaşı yıllarında yaşadığı olayların günlüğe aktarımı olan bu otobiyografi, küçük kız 15 yaşında ölünce ailede tek sağ kalan kişi olan Otto Frank tarafından yayımlanmıştır.

 

 

 

Einstein (Yaşamı ve Evreni) / Walter Isaacson

Walter Isaacson, Steve Jobs’tan sonra bu eseri de yazın dünyasına kazandırarak pek çok kişiye ilham verecek bir köprünün oluşmasına vesile oluyor. Einstein’in sıradışı hayatını kaleme alan Isaacson, okura son derece ilgi çekici bir eser hediye etmiş.

 

 

 

Benim Adım Messi/ Michael Part

Futbol, dünyada belki de en çok ilgi çeken konuların içinde ilk sırada yer alıyor. Futbolda bir dünya yıldızı olan Lionel Messi’nin yaşam öyküsü olan kitap sadece futbolseverleri değil kitap okumayı seven pek çok kişiyi de etkileyebilecek özellikte bir metin.

 

 

 

Kızım Amy / Mitch Winehouse

Olağanüstü ve dokunaklı sesiyle müzikseverlerin kalbinde taht kuran İngiliz şarkıcı sanatçı Amy Winehouse, 27 yaşında öldüğünde, kısacık hayatı babası Mitch Winehouse tarafından kaleme alındı ve yayımlanır yayımlanmaz rekor sayıda okura ulaştı. 

 

 

 

       

Enver/ Murat Bardakçı

Tarihte iz bırakmış önemli isimlerden birisi olan Enver Paşa’nın hayatını, yazar Murat Bardakçı’nın usta kaleminden okuyabilirsiniz. 41 senelik maceralarla dolu bir yaşamı soluk soluğa okuyabileceğiniz “Enver” aynı zamanda tarihin tozlu koridorlarına da ışık tutuyor. 

 

 

 

Elon Musk / Ashlee Vance

Teknoloji başta olmak üzere pek çok konuda tüm dünya ülkelerinin zihninde kalıcı izler bırakacak dokunuşları olan Elon Musk ile yazar ve gazeteci Ashlee Vance’in söyleşisi ilgi çekici ve sürükleyici bir kitaba dönüşmüş.

 

 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk / İlber Ortaylı

Alanında son derece donanımlı ve güvenilir bir isim olan Profesör Doktor İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını hem çok akıcı hem de çok derin bir üslupla anlatıyor. Tam bir okuma şöleni olan “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” gerçekten de okunması gereken değerli ve çarpıcı bir biyografi.

 

 

 

Türkan / Ayşe Kulin

Türkiye’nin saygın isimlerinden olan Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan Türkan, Ayşe Kulin’in etkileyici kaleminde hayat bulan bir biyografik eser.

 

 

 

 

Frida Kahlo Aşk ve Acı / Rauda Jamis

Devrimci ve feminist kimliğiyle öne çıkan ünlü ressam Frida Kahlo’nun acılarla, mutluluklarla ve sıra dışı olaylarla öne çıkan renkli yaşam öyküsü, Rauda Jamis tarafından ustaca kaleme alınmış.  

0 Yorum

Yorum Yap

2275 kez görüntülendi
  • Firdevs Günbatur
  • 07-10-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM