İşlem Sürüyor...

Dubrovnik Gezi Rehberi ile Şehri Keşfedin!

Hırvatistan’ın Adriyatik kıyılarında yer alan Dubrovnik, Avrupa’nın en popüler ve gözde tatil rotalarından biri olarak göz dolduruyor. Orta Çağ izleri taşıyan mimarisiyle öne çıkan Dubrovnik, eskiden Ragusa adıyla anılıyordu. “Adriyatik’in İncisi”olarak da adlandırılan Dubrovnik, zengin ve köklü tarihi mirasıyla öne çıkıyor. Tarihi bir liman kenti kimliği olan Dubrovnik, aynı zamanda Balkanlar’ın en eski kentlerinden biri olma özelliğini de taşıyor.

 

 

 

1979 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Dubrovnik, cıvıl cıvıl meydanları, büyüleyici güzellikteki sahilleri ve görkemli tarihi binalarıyla her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor. Ünlü Game of Thrones dizisinin çekimlerine de plato olarak katkı sağlayan bu eşsiz güzellikteki şehir, Orta Çağ’dan miras kalan kaleleri, surları ve koylarıyla gelen ziyaretçileri adeta büyülüyor.  

 

 

 

Kültürel açıdan da son derece zengin ve donanımlı bir kent olan Dubrovnik, bu açıdan bakıldığında kusursuz bir profil çiziyor. Masmavi denizi ve kumsallarının güzelliği ise apayrı bir detay olarak öne çıkıyor. Gelin şimdi Dubrovnik’te kısa bir gezintiye çıkalım ve görülmesi gereken önemli rotaları saptayalım. Yepyeni rotalardan birini daha incelemek isterseniz sitemizde yer alan Berlin Gezi Rehberi yazımız da ilham verici olabilir. 

 

 

Dubrovnik Gezilecek Yerler

Adriyatik’in incisi Dubrovnik subtropikal iklimi, göz alıcı kent mimarisi, tertemiz sahilleri ile göz dolduruyor. Peki bu güzel şehre geldiğinizde nereleri gezip görmelisiniz? İşte birkaç öneri:

 

 

 

 

Avrupa’nın En Köklü Eczanesi

Dubrovnik gibi bir şehri en iyi şekilde keşfetmek için yürüyüşler en ideal seçenektir diyebiliriz. Etrafı izleyerek ve gördüklerinizi sindirerek yürüdüğünüzde pek çok çarpıcı detayı göreceğiniz bu şehirde o detaylardan biri de Avrupa’nın en eski eczanesi olacaktır kuşkusuz. Açılış tarihi 14. yüzyıla kadar giden ve UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan bu köklü eczane Fransisken Manastırı içinde konumlanıyor. 

 

 

Ada Turları

Görkemli Adriyatik Denizi’nin suları üzerinde süzülmek size sonsuz bir keyif verecektir. Adriyatik Denizi’ne sahili olan Dubrovnik’te feribotla düzenlenen ada turlarına katılabilir veya kendinize özel bir tekne kiralayarak Kolocep, Sipan, Elafiti ve Lopud adaları arasında gezinebilirsiniz. 

 

 

 

Game of Thrones Turu

Dünyayı kasıp kavuran Game of Thrones’u izlediyseniz, Westeros ve King's Landing’in bazı sahnelerinin çekildiği Dubrovnik’i gezmek size daha fazla keyif verecektir. 

 

 

 

 

Eski Kent Surları

Dubrovnik’i denizden gelebilecek potansiyel tehlikelere karşı savunmak için 13. yüzyılda inşa edilen Eski Şehir Surları görkemli görüntüsüyle gelen ziyaretçileri büyülüyor. En yüksek noktası 25 metre olan surların genişliği 4 ila 6 metre arasında değişiyor. 

 

 

 

‌Stradun Caddesi 

‌Dubrovnik’te surlardan sonra en çok merak edilen bölge olan Stradun Caddesi, Pile Kapısı’ndan limana kadar uzanıyor. Gerçek adı Placa olan Stradun Caddesi 300 metre uzunluğa sahip. Burada Saat Kulesi, Sponza Sarayı, St. Blaise Kilisesi, Fransisken Kilisesi, Dominikan Manastırı, Orlando Sütunu ve Büyük Onofrio Çeşmesi gibi yapıları da ziyaret edebilirsiniz. 

 

 

 

Dubrovnik Katedrali

Yapımına 7. yüzyılda başlanan ve 12. yüzyıla kadar defalarca tadilat gören Dubrovnik Katedrali, 1713 yılında bugünkü halini almış. Katedralin en çok ilgi çeken kısmı, sunağın arkasında yer alan ve Venedikli ressam Titian tarafından yapılmış  “Hazreti Meryem’in Göğe Yükselişi” isimli tablo. Hazine odasında altın ve gümüşten yapılmış onlarca dini obje bulunuyor.  

 

 

 

Pile Kapısı

Dubrovnik’e gelen turistlerin mutlaka görmek istediği konumlardan biri olan Pile Kapısı, görkemli mimarisiyle dikkat çekiyor. 1537’de inşa edilen Pile Kapısı asırlar boyunca Eski Şehir’in ana giriş kapısı olarak kullanılmış. Rönesans tarzında yapılan Pile Kapısı’nın dış cephesinde kentin koruyucu azizini tasvir eden heykeli de görebilirsiniz.  

 

 

 

Şehirde bu yapıların dışında Fransisken Manastırı, Lovrijenac Hisarı, Rektör Sarayı, Büyük Onofrio Çeşmesi, Sponza Sarayı, Lokrum Adası, Teleferik, Banje Beach, Eski Liman, Çan Kulesi, Aziz Blaise Kilisesi, ‌War ‌Photo Limited, Elafiti Adaları, Orlando Sütunu, Lapad Yarımadası, Mljet Adası gibi lokasyonları da ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap

940 kez görüntülendi
  • Furkan Düneli
  • 12-07-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM