İşlem Sürüyor...

Doğu Ekspresi Hakkında

Doğu Ekspresini daha önce duydunuz mu? Peki, daha önce uzun süren bir tren yolculuğuna çıktınız mı? Cevabınız hayır ise yurt içinde yapabileceğiniz harika bir tren yolculuğuna ne dersiniz? Doğu Ekspresi, Türkiye içerisinde yapabileceğiniz ve sizde bambaşka anılar bırakabilecek bir deneyim. Ankara’dan kalkan ve Kars’ta yolculuğunu bitiren bir tren macerası. Bu yazımızda size Doğu Ekspresi hakkında bilmeniz gerekenleri ve önerilerimizi anlatacağız.

 

 

Doğu Ekspresi, trenle 24 saat içerisinde 1000 km’den fazla yol yaparak Türkiye’nin bir ucundan diğerine ulaşmanızı sağlayan bir tren yolculuğu. Son zamanların en güzel trendlerinden biri olan Doğu Ekspresi yolculuğu hakkında bilmeniz gereken her şey bu yazımızda sizinle buluşuyor. Manzarası, hikayesi ve alışılagelmişin dışında deneyimi ile Doğu Ekspresi sizinle…

 

 

 

Doğu Ekspresi Hakkında Genel Bilgiler

Doğu Ekspresi güzergahı Ankara’dan başlıyor ve sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum’a uğruyor ve Kars’ta sonlanıyor. Ortalama 24 saat süren yolculuk için tren 17:55’te kalkıyor ve bir gün sonra 18:30’da Kars’a varıyor. Genellikle sıcak havalar için bahar ayları önerilirken, eşsiz bir kar tatili yapmak için ise kış mevsimi öneriliyor.

 

 

Vagon seçeneklerinde ise standart yani pulman vagon, örtülü kuşetli olarak tabir edilen ranzaya dönüşebilen koltuklu vagonlar(4 Kişilik), yataklı vagonlar(buzdolabı, masa, lavabo ve çift kişilik oda) ya da yemekli vagonlar mevcut.  Dönüş için ise genellikle havayolları tercih ediliyor.

 

 

 

 

Doğu Ekspresi Yolculuğu İçin Tavsiyelerimiz

Yemekli bir vagon tercih etmiyorsanız, kendi yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Ankara garı içerisindeki çeşitli marketlerden ihtiyaçlarınızı temin edebilir, atıştırmalık depolayabilirsiniz. İnternet erişimi bulunmuyor, yolculuk boyunca ise her yerde telefonunuz çekmeyebilir. Bu yüzden bu duruma hazırlıklı olmalısınız. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında vagonların içi yeterli sıcaklıkta oluyor, bu konuda endişelenmeyin.

 

Yataklı vagonlarda nevresimler temiz ve vagonlar hijyenik şekilde teslim ediliyor. Tuvaletler de genel olarak hijyenik, elbette kendi hijyen malzemelerinizi de götürmeniz size avantaj sağlar. Evcil hayvanlarınız ise %50 indirimli bilet kategorisi sayesinde sizinle gelebilir. Valizlere gelince, tüm çanta ve valizleriniz yanınızda bulunmalı. Prizler de seyahat sırasında önemli, pulman vagonlarda priz bulunmazken yataklı vagonlarda 2 adet, kuşetli vagonlarda ise tek priz bulunuyor.

 

 

Vagonlardaki çöp kutuları küçük olduğu için yanınızda çöp poşeti götürmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca kendi yemeğinizi götürmek istemezseniz ortalama bir esnaf lokantası fiyatında yemek sağlandığını da söylemeliyiz. Duraklarda ise tren 5-10 dakika arası bekliyor. Yanınızda sürekli olarak nakit para bulundurmanız, okumak istediğiniz kitabı yanınıza almayı unutmamanız ve Kars’a vardığınızda da bir planınızın olması vermek istediğimiz diğer tavsiyeler arasında yer alıyor.

 

 

Daha önceden tren yolculuğuna çıkmadıysanız panik yapmamanızı, yol boyunca göreceğiniz eşsiz manzaraların tadını çıkarmanızı ve yanından geçeceğiniz köylere dikkat kesilmenizi de şiddetle tavsiye ederiz. Yakalayabileceğiniz eşsiz karelerle anılarınızı ölümsüzleştirebilir, 24 saatlik Doğu Ekspresi tren yolculuğunun keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

 

0 Yorum

Yorum Yap

2104 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 02-12-2021
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM