İşlem Sürüyor...

Çocuklar İçin Yılbaşı Aktivite Önerileri

Yeni yıl herkes için yeni bir başlangıcı ifade eder. Çocuklar içinse yeni yıl apayrı bir heyecandır. Işıl ışıl yanan çam ağaçları, hediye paketleri, şölen sofraları, müzik ve çoğu zaman yağan kar, en çok çocukları mutlu ediyor. Çocukların yılbaşını mutlu ve eğlenerek geçirmesi için çeşitli aktiviteler tasarlanabilir. İşte çocuklar için yılbaşı aktivite önerileri…

 

 

 

Film İzlemek

Çocukların ilgisini çekecek ve yılbaşı temalı pek çok sinema filmi listeye alınabilir. Patlamış mısır ve çikolatalı süt eşliğinde izlenecek bu filmler, onların hoş vakit geçirmelerini sağlayacağı gibi yeni bir yılı kutlamanın sevincini de ikiye katlayabilir.

 

 

 

Işıklarla Donatılmış Şehirde Dolaşmak

Güzel bir yılbaşı yemeğinden sonra ışıklarla donatılmış şehirde tur atmak, açık olan mağaza ve dükkanlardan alışveriş yapmak, hele de kar yağışı varsa kar manzarasının keyfini sürmek son derece eğlenceli olabilir.

 

 

 

Yılbaşı Lezzetleri

Mutfak deneyimi çocukların hem hayal güçlerini geliştiren hem de eğlenmelerini sağlayan aktivitelerle doludur. Onlarla birlikte mutfağa girerek bugüne özel kurabiyeler, pankekler, pastalar, kolay hazırlanan kanepeler yapabilirsiniz. Hazırladığı yiyecekleri yılbaşı sofrasında görmek onları daha da mutlu edecektir.

 

 

 

Karaoke

Şarkı söylemeyi kim sevmez ki? Bir karaoke sistemi hazırlayarak çocuğunuzun yılbaşı gecesini sevdiği şarkıları söyleyerek geçirmesini sağlayabilirsiniz. Hele ki birden fazla çocuktan oluşan bir karaoke grubu çok daha eğlenceli olacaktır.

 

 

 

Oyunların Modası Geçmez

Eskiden yılbaşı denildiğinde ilk akla gelen oyunlardan birisi tombala idi. Zihni rahatlatan ve eğlenceli saatler geçirmek için ideal olan bu tür oyunlar da çocukları mutlu edebilir. Hafıza oyunları, dikkat gerektiren oyunlar, sessiz sinema ve buna benzer mantık oyunları da vaktin nasıl geçtiğini anlamadan, çocukların mutlu bir yeni yıl akşamı geçirmelerini sağlayabilir.

 

 

Simler, Süsler, Maskeler…

Çocuklar bu güne has özel kartonlar, el işi kağıtları, ipler, rengarenk pullar ve birbirinden farklı süsleme malzemesiyle yılbaşı maskeleri, ağaç süsleri ve buna benzer pek çok yaratıcı el işi ürün yapabilirler. Hem kendi yaptıkları bu süslemeler onların özgüvenlerinin gelişmesine yardımcı olacak hem de yılbaşı kutlanacak ortamlar ışıl ışıl ve rengarenk bir enerjiyle dolacaktır.

 

1 Yorum
  • 2023-12-30 22:26:56
  • Naciye
  • Bağıra bağıra şarkı söyleyip dans etmek en iyisi

  • Cevapla

    Naciye kişisinin yorumunu yanıtla


Yorum Yap

1904 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 24-12-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM