İşlem Sürüyor...

Çocukla Seyahat Konusunda Bilmeniz Gerekenler

Tatil hemen herkesin koca bir sene iple çektiği keyifli bir aktivite. Serin deniz, parlak güneş, sıcacık kumsallar, yemyeşil doğa, dinlenen bir beden ve zihin. Tatil tam anlamıyla dinlenmek demek… Ama eğer çocuklu bir aileyseniz, seyahat ve tatil süreci biraz daha yorucu geçebiliyor. Ama eğer her şeyi baştan planlarsanız ve birtakım ipuçlarını dikkate alarak hayata geçirirseniz son derece keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Çocukla tatil nasıl olur, bu süreç nasıl yönetilir işte size faydalı ve eğlenceli bir rehber…

Acele etmeyin..
Çocukla tatil yapan bir aileyseniz hiçbir konuda acele etmeye, telaşa kapılmaya, iki ayağı bir pabuca sokmaya lüzum yok. Bu yüzden hemen her şey akışına bırakmakta fayda var. Acil ve hayati durumlar dışında asla acele etmeyin ve her şeyin doğal akşında ilerlemesine müsaade edin. Ne kadar rahatlatıcı olduğunu göreceksiniz.

Yanınıza çok eşya almayın...
Nasıl olsa gittiğiniz yerlerden de temin edebilirsiniz. Eğer mesele bebek bezi ise ve ekolojik olanları tercih ediyorsanız, seyahat öncesi ekolojik olmayan bebek bezlerini kullanarak alerji oluşturup oluşturmadığını test edebilirsiniz.

Endişeli bir ebeveynseniz GPS cihazı..
Hayat bu, her şey olabilir. Çocuğunuzun kaybolmasından endişe ediyorsanız üstünde bir yerlere isminizi ve telefon numaranızı yazarak durumu garantileyebilirsiniz. Eğer böyle bir terslik yaşanırsa çocuğunuzu bulan kişiler sizinle kolayca irtibat kurabilirler. Hatta bir GPS cihazı temin ederek bunu çocuğunuzun sırt çantasına yahut koluna takıp takipte kalabilirsiniz. 

 Puset mi? Kanguru mu? Bebek Arabası mı?
 Çocuğunuz için tatilde puset mi yoksa kanguru mu kullanacağınızı   önceden planlayın. Gideceğiniz yerin fiziki ve hava koşulları nasıl,   çocuğunuz hangi taşıma şeklinden hoşlanıyor bunları önceden takip edip   planlamak işinize yarayacaktır. Ama pusetler tenteli oluşlarıyla, katlanır   ve kolay taşınır oluşlarıyla, yatak olarak da kullanılabilen özellikleriyle   oldukça kullanışlıdırlar.

 Oto bebe koltuğu..
 Oto bebe koltuğu da emniyet için oldukça önemli bir detaydır. Bir tane edinirseniz hem güvenli hem de konforlu bir yolculuk geçirirsiniz.

Bebek çantası..
Eğer bir bebekle yolculuğa çıkıyorsanız mutlaka bir el çantanızın olması lazım. Bu çantada emzikler, ıslak mendil, bebek bezi, açlık bastıracak atıştırmalıklar, yedek iç çamaşırları ve kıyafetler, kirlileri koymak için birkaç poşet, kulaklık, bebek için sevdiği oyuncakları, yedek piller ve güç kaynakları bu çantada acil olarak olması gerekenler… Ama unutmayın ki en çok ihtiyacınız olan şey ıslak mendil olacak. Alabildiğiniz kadar alın.

Ambalajlı ve konserce hazır bebek mamalarından alabilirsiniz. Her tür aksilik olabilir. Uçak rötar yapabilir, araç arızalanabilir. Yemek vakti gelen bebek huysuzlanabilir. Her ihtimali gözeterek yanınızda bu hazır mamalardan bulundurmalısınız.

Gece seferleri tercihini olsun..
Eğer uçakla seyahat edecekseniz gece seferlerini tercih etmeniz son derece akıllıca olur. Zira uyuyan bir çocuk yolculuk sırasında herkes için daha uygun olacaktır. 

Kurtarıcınız olacak oyuncaklar…
Yolculuklarda en istenmeyen durumlardan birisi de çığlık atan çocuklardır ve dürüst olmak gerekirse hemen herkes çocuk çığlığından rahatsız olur. Çocuklar sıkıldıklarında, strese girdiklerinde, yapmak istedikleri şey engellendiğinde huysuzlanır ve bunu çoğu kez çığlıkla dile getirirler. Bunun için de önlem almanız gerekecek. Onun en sevdiği oyuncakları, tabletini yahut ilgisini çeken objeleri mutlaka yanınızda bulundurun ki uzun zaman oyalanabilsin. Ama çocuğunuz stresliyken siz de strese girerseniz onun daha da gerilmesine sebep olabilirsiniz. Bu yüzden olabildiğinde sakin olmaya çalışın.

Tatile gideceğiniz bölgeyi iyi seçin..
Eğer yaz tatili planlıyorsanız çocukla gidilebilecek lokasyonların neresi olduğu da oldukça önemli. Bodrum, Marmaris, Antalya, Alanya, Datça, Belek gibi tatil beldeleri hem coğrafya olarak hem de otel seçenekleri açısından son derece uygun noktalardır. Odalarda süt ısıtmak için cihaz, çocuk restoranı ve çocuk menüsü, çocuklar için mini bornoz ve havlu, çocuk havuzu ve çocuk parkı, eğlence alanları, biberon sterilizasyon mekanizmalarının varlığı çocuklu ailelerin gözünde o oteli oldukça değerli kılar. Tatil yerleri içinde bu tür hizmet ve kolaylıkları vadeden otelleri tercih etmek ebevenler için kolaylık sağlayan ve rahatlatıcı detaylardır.


Eğer yurtdışına seyahat edecekseniz yolculuk öncesinde bebeğiniz için vize gerekli mi, eğer aşı gerekiyorsa bebeğinizin ve sizin hangi aşıları olması gerekiyor, sıtma için ilaç taşımanız gerekiyor mu sorularının cevabını yolculuk öncesinde öğrenmeniz gerekecek.

Tatil dinlenme ve eğlence demek. Her şeyi önceden planlayarak ve doğru rezervasyon yaparak çocukla birlikte bile harika bir tatil geçirebilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap

4232 kez görüntülendi
  • blogadmin
  • 27-01-2020

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM