İşlem Sürüyor...

Bitki Yetiştirmeyi Sevenler için Tüyolar

Bitkiler sadece doğanın değil yaşam alanlarımızın da en vazgeçilmez parçalarıdır. Bitkilerle donatılmış ev ve ofislerin çok daha fazla pozitif enerjiyle dolu olduğu da bir gerçek. Bu kadar güzel ve faydalı olan bitkilerin bakımları da bir hayli önemli. Evin havasını temizleyen, ortama sıcak ve şık bir görüntü sağlayan bitkilere nasıl bir bakım uygulamak gerekir, beslenmeleri nasıl olmalıdır, onların daha uzun ömürlü olmalarını nasıl sağlayabiliriz, işte yanıtları…

 

 

*Bitkilerinizi doğrudan güneş ışığı alan yerlerden ziyade yarı aydınlık yerlere koyun.

*Her bitkinin su ihtiyacı farklıdır. Ama temelde fazla su bitkinin çürümesine neden olabileceği gibi yetersiz miktarda su da bitkinin kurumasına neden olur. Bitkinizi iyi tanımalı ve ona doğru zamanda doğru miktarda su vermelisiniz.

*Bitkinin bulunduğu ortamın ısısı da oldukça önemli. Bitkilerin sağlıklı yaşayabilecekleri ortam genellikle 18 ila 21 derece ısı aralığında olmalıdır. 

 

*Bitkinin en sağlıklı yaşayabileceği bir noktayı seçin ve onu hep orada tutun. Yeri çok sık değiştirilen bitkiler de strese girebilir. Onların da canlı olduğu unutulmamalı ve yerini seven bitki hep aynı noktada tutulmalıdır.

*Bitkiler sadece su, besin ve ışıkla değil aynı zamanda sevgiyle de büyürler. Bitkiyi sevmek, onunla konuşmak, ilgilenmek de sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarını sağlayacaktır.

 

 

 

*Bitkinizin sağlıklı büyümesi için toprak ve saksı değişimini de düzenli olarak yapmalısınız. Toprak bir müddet sonra canlılığını kaybeder ve kurur. Bunun için belirli periyotlarla bitkilerin topraklarını değiştirilmelisiniz. Eğer bitki sürekli büyüyen bir cins bitkiyse, toprak değiştirme işlemi yapılırken saksı da değiştirilmelidir.  

*Bitkilerde böceklenme problemi en sık karşılaşılan problemlerden biridir. Çok fazla miktarda ve sık periyotlarla yapılan sulama işlemi böceklenmeye sebep olabilir. Sulama yaparken belli bir ölçüyü aşmamak en önemli çözüm olacaktır.

 

*Böceklenme için başvurulan bir diğer yöntem ise saksı diplerine sigara külü veya birkaç diş sarımsak koymaktır. Bu yöntem böceklenmenin önüne geçmenize yardımcı olacaktır.   

*Evdeki bitki ve çiçekleriniz solmaya yüz tutarsa bir sprey şişesine doldurduğunuz papatya çayı ve iki çay kaşığı sirkeyi çiçek ve bitkilerin üzerine püskürtün. Canlandıklarını göreceksiniz.

 

0 Yorum

Yorum Yap

2465 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 05-05-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM