İşlem Sürüyor...

Bir Oturuşta Bitecek Popüler Kitap Önerileri

Kitap okumak kuşkusuz hayattaki bağımlılıkların en faydalısı… Kitap okumayı bir tutkuya dönüştürenler bu duyguyu gayet iyi tanır. Kitap okumayı çok istediğiniz halde vakit bulamıyor ya da sürükleyici bir kurgu ve akıcı bir üslup arayışında iseniz size önereceğimiz kitaplar soluk soluğa okuyabileceğiniz türden.

 

 

 

 

Hem edebi derinliği olan hem de kurgusu sağlam olan, farklı türlerde iyi kitaplar okumak zamanın nasıl geçtiğini anlamadan keyifli vakit geçirmenizi sağlar.

İşte size önerebileceğimiz, hem bilgi almak hem de farklı alemlerde yolculuğa çıkmak için bir oturuşta bitireceğiniz popüler kitap önerileri…

 

 

 

 Dönüşüm / Franz Kafka

Kafka’nın bu çok ünlü kitabı adeta bir kült. Dünya edebiyatında sarsılmaz bir tahtı olan kitap, yazarı Kafka’yı da adeta sanatında “usta” mertebesine ulaştırıyor.

Franz Kafka kendini bir sabah yatağında böcek olarak bulan Gregor Samsa’yı, insanlığın tragedyasına dair çarpıcı bir anlatım kullanarak okurla buluşturuyor.

Dili yalın ve sürükleyici olan Dönüşüm, bir solukta okunacak kitaplardan birisi.

 

 

Kürk Mantolu Madonna / Sabahattin Ali

Türk edebiyatında çok önemli bir yeri olan ve mutlaka okunması gereken kitaplar kategorisinde yer alan Kürk Mantolu Madonna, tutkunun vücut bulmuş halidir diyebiliriz.

İnce bir kitap olmasına rağmen hikayenin derinliği ve akıcı kurgusu ile bir sefer okunduğunda yeniden okunma isteği uyandıracak kadar etkileyici bir eser olan Kürk Mantolu Madonna da kült kitaplar arasında yer alıyor. Bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız.

 

 

Puslu Kıtalar Atlası /  İhsan Oktay Anar

“Dünya bir düştür” önsözü ile okurla buluşan kitap, okunduğunda “Neden daha evvel okumadım ki?”  dedirtecek kadar büyüleyici ve sürükleyici bir kitap. Kült kitaplar arasında yer alan ve 17. yüzyıl İstanbul’unun ruhunu da bulabileceğiniz Puslu Kıtalar Atlası, İhsan Oktay Anar’ın ilk romanı ve en önemli kitaplarından birisidir.

 

 

 

Siddhartha / Hermann Hesse

Alman yazar Hermann Hesse’nin en önemli eseri olan Siddhartha I. Dünya Savaşının sonunda insanları yepyeni bir yaşama çağıran ve insanı, kendi özünü bulmaya teşvik eden çarpıcı bir kitap.

 

 

 

 

Ruhlar Evi / Isabel Allende

Latin Amerika’nın en önemli yazarlarından birisi olan Isabel Allende, bir ailenin üç kuşağını yetmiş yıllık bir zaman dilimi içinde ustalıkla dile getiren Allende, büyülü gerçekçilik geleneği ile yazdığı Ruhlar Evi kitabı ile okura adeta parmak ısırtıyor. 

En iyi kitaplar listesi sıralamasında mutlaka yer alması gereken ve uzun süre etkisinden çıkamayacağınız bir kitap.

 

 

 

Açlık / Knut Hamsun

Knut Hamsun’ın en ünlü romanı olan Açlık, yazar olmak isteyen ve açlığın pençesinde kıvranan bir gencin çarpıcı ve sürükleyici hikayesini anlatıyor. Türk edebiyatının köklü isimlerinden Behçet Necatigil tarafından Türkçeye çevirilen kitap soluk soluğa okunacak kitaplar listesinde başı çekiyor.

 

 

 

Martin Eden / Jack London

Dünya edebiyatının kült eserlerinden birisi olan Martin Eden, yazar olmak isteyen ve yoksulluğun pençesinde kıvranan bir gencin benzersiz azmini konu alıyor.

Çok çarpıcı bir finali olan kitap hem sürükleyici hem de yaşamı sorgulatan, okurun zihninde yepyeni koridorlar açan benzersiz bir eser.

 

 

 

Fareler ve İnsanlar / John Steinbeck

İki çiftlik işçisi gezgin arkadaşın ekseninde gelişen olayları anlatan Fareler ve İnsanlar, George Milton ve Lennie Small'un Kaliforniya’da yaşadıkları trajik olayları son derece akıcı ve çarpıcı bir dille anlatıyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap

2216 kez görüntülendi
  • Erol T. Turali
  • 07-01-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM