İşlem Sürüyor...

Aralık Ayı Tatil Önerileri: Aralık Ayında Nereye Gidilir?

Kışın gezilecek yerler, karla kaplı doğası ve kışa has dinginliği ile öne çıkan tatil rotaları olarak apayrı bir huzur içerir.  Kış mevsiminin güzelliğine tanık olmak, farklı bir tatil deneyimi ve yaza göre daha sakin lokasyonların tadını çıkarmak  için “Aralık ayında nereye gidilir?” sorusuna yanıt arıyor olabilirsiniz. 

Hem ülkemizde hem de yurt dışında kışın tatile gidilecek yerler başlığı altında pek çok cazip tatil rotası bulunuyor. Sizin için derlediğimiz bu tatil rotalardan birini seçerek Aralık ayında tatilin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Peribacalarının Yurdu: Kapadokya 

“Güzel Atların Ülkesi” anlamına gelen Kapadokya, hikayesi MÖ 6. yüzyıla kadar uzanan büyüleyici bir bölge olarak yer alıyor. Hasandağı ve Erciyes Dağı’nın lavlarıyla oluşan peribacaları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Kış  mevsiminde farklı  bir güzelliğe  sahip  olan ve keyifli saatler vadeden Kapadokya, tüm  doğal güzellikleri ve birbirinden zengin aktiviteleriyle kışın gezilecek yerler sıralamasında dikkat çekiyor.

En Cazip Kış Rotası: Uludağ

Mükemmel bir kar manzarası, şifalı termal sular, kayak keyfi ve gastronomik şölen için Uludağ, kışın gezilecek yerler listesinde kendine daima yer buluyor. “Aralık ayında nereye gidilir?” sorusunun en cazip yanıtlarından biri olan Uludağ, Türkiye’nin 1 numaralı kayak cenneti olma özelliğini koruyor. 

Uludağ’a gelmişken Bursa’da yer alan ve doğal termal sularıyla öne çıkan kaplıcalarda harika bir SPA tatili de yapabilirsiniz. Bursa merkezinden kalkan teleferikle enfes kar manzarasının tadını çıkarabilir, bu muazzam deneyimin ardından Bursa’da tarihi mekanlarda nostaljik bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.    

Masalsı Bir Rota: Doğu Ekspresi

Yerli turistler kadar dünyanın dört bir  yanından gelen yabancı turistlerin de ilgisini çeken Doğu Ekspresi, kış tatili gidilecek yerler listesinde yer alıyor. 

Kış mevsiminde buzla kaplanmış Çıldır Gölü'nü görmek, turunuza heyecan katacak detaylardan sadece biri. Doğu Ekspresi ile Ankara'dan Kars'a doğru seyahat ederken, pencereden göreceğiniz muazzam manzaralar eşliğinde unutulmaz bir kış tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

Cennetten Bir Köşe: Yedigöller

Bolu'nun Mengen ve Yığılca ilçeleri arasındaki geniş arazi üzerinde bulunan Yedigöller, zengin renk tonlarıyla göz alıcı bir güzellik sunan ve doğasının cazibesini her mevsim sergileyen bir tatil rotası olarak yer alıyor. 

Kışın gezilecek yerler listesinde yer alan Yedigöller’de yağlı boya tablosunu andıran harika fotoğraflar çekebilir, dilerseniz kamp kurarak heyecan verici bir kış tatili yaşayabilirsiniz.

Tuna Nehri’nin Şarkısı: Budapeşte 

Orta Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Budapeşte, zengin ve köklü tarihi, büyüleyici atmosferi  ve muhteşem mimarisiyle “Aralık ayında nereye gidilir?” sorunuzun cevabı olabilir.  Ortasından Tuna Nehri geçen bu şehrin kökleri üç bin yıl öncesine dayanıyor.    

Kış tatili gidilecek yerler arasında bulunan Budapeşte, sakin ve huzurlu atmosferi, Tuna Nehri kenarında uzun yürüyüşler yapabileceğiniz kordonu ve birbirinden farklı lezzetleriyle göz dolduruyor. 

Bir Orta Çağ Rüyası:  Brugge

Brugge, kışın tatile gidilecek yerler arasında bulunuyor. Kanallarla çevrili Brugge, yel değirmenleri, at arabaları ve Ortaçağ esintili yapılarıyla kış aylarında daha masalsı bir hale bürünüyor. UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan Brugge, çok özel bir tatil rotası olarak turistlerin ilgisini çekiyor. 

Ulaşımın çoğunlukla bisikletle sağlandığı, motorlu taşıt gürültüsünden ve egzozdan uzak, özgün mimarisini korumayı başarabilmiş Brugge, kalabalık şehir hayatından bunalmış olanlar için kışın gezilecek yerler arasında ideal bir seçim olabilir.   

Yeni yıla yaklaşırken, yılbaşı tatil rotaları arayanlar için Avrupa’nın En Güzel 10 Yılbaşı Rotası başlıklı blog yazımız fikir verici olabilir.

 

   

0 Yorum

Yorum Yap

2065 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 28-12-2023
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM