İşlem Sürüyor...

Antalya Aquarium: Çocuklarınızla Su Dünyasını Keşfe Çıkın

Yaz sezonunda en çok tercih edilen tatil beldelerinden birisi olan Antalya’da bulunan ve dünyanın en büyük akvaryumlarından birisi olan Antalya Aquarium eğlendirirken aynı zamanda eğitim de veren bir mekan. Burası bir tünel akvaryum ve 40 adet tematik akvaryumu barındırıyor. Uzunluğu 131 metre genişliği ise 3 metre olan Antalya Aquarium denizin gizemli derinliklerinde geziyormuşsunuz hissini yaratıyor.

Antalya Aquarium Nasıl Bir Yer?

Antalya Aquarium ülkemizin değil dünyanın en büyük tünel akvaryumu olma özelliğini gururla taşıyor. 30 bin metre karelik bir alanda üç katlı olarak inşa edilen Antalya Aquarium 5 bin ton deniz suyu taşıyabilen bir tankın içinde bulunuyor.

Bu mavi cennette çeşit çeşit su canlısının göz alıcı görüntüsüne hayran kalarak vakit geçirebilir, balıkların dinlendirici aurasıyla ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Suyun ve deniz altının terapi etkisi yaratan gizemi sizi ve yanınızdakileri büyüleyecek. Hele o su koridorlarında ilerlerken efektlerin verdiği gerçekçi sesler gerçekten de deniz altında yahut mağarada olduğunuz hissine kapılmanızı sağlayacak. İstanbul’da Topkapı Müzesi ve Ayasofya’dan sonra Türkiye’de turistler tarafından en çok ziyaret edilen 5 yerden biri olan Antalya Aquarium Antalya otelleri ile de oldukça yakın bir lokasyonda bulunuyor. Bu da şehirde konaklayan turistler için büyük kolaylık.

Burası sadece su dünyası değil kar dünyasını da anlatıyor. Antalya Aquarium’daki Buz Müzesi’nde kar topu bile yapabilirsiniz. Antalya Akvaryum bünyesinde bulunan WildPark’ta tropik bir ortamda heyecan verici bir maceraya atılabilirsiniz. Burası çöller, mağaralar ve yağmur ormanlarını son derece gerçekçi bir şekilde yaşatan bir mekan olarak tasarlanmış. Camdan akvaryumlar olan teraryumların içinde dünya coğrafyasın yayılmış pek çok canlı türüne ait doğal yaşamları da burada izleyebilirsiniz.

Her teraryum, içindeki canlının türü ve ihtiyaçlarına göre ayrı tasarlanıp düzenlenir. Ve tüm canlılar özel olarak beslenir. Tüm teraryumlar dünya standartlarında ve güvenlidir. Özellikle tehlikeli olabilen canlıların bu dev akvaryumlardan dışarı çıkma riski yoktur. Uzman ve tecrübeli veterinerler tarafından bakımı yapılan ve denetlenen canlılar ziyaret saatleri dışında kalan zamanlarda beslenirler.

 

Antalya Aquarium’daki bir başka serüven koridoru ise Oceanride XD Cinema. Burada gerçek görüntülerden oluşan üç boyutlu su altı yolculuğu filmini izleyebilirsiniz. Kaptan Barbossa ile denizler üzerinde serüvenler yaşar, deniz aslanlarının neşeli danslarını izler, Kambur Balina ve yavrusunun birlikte yüzme deneyimlerine ortak olursunuz. Buradaki gezintinizi ölümsüzleştirmek isterseniz Hollywood yeşil perde tekniği ile hazırlanan platformda hatıra fotoğrafları çektirebilirsiniz. Gezintinizi tamamladıktan sonra Türkiye’de ve dünyada ün yapmış dondurma markalarının leziz seçeneklerini burada bulabilirsiniz.

Antalya Aquarium Nerede?

Antalya Aquarium Arapsuyu Mevkiinde bulunan Migros AVM’nin arkasında ve Konyaaltı sahiline 70 metre mesafede bir noktadadır. Antalya’nın en ünlü cazibe merkezlerinden birisi olan Antalya Aquarium’a şehrin her yerinden kısa sürede ve kolayca ulaşabilirsiniz. Antalya Aquarium ücreti kısmına gelince; geziniz sadece akvaryum ile sınırlı kalacaksa 51 tl, diğer bölümleri de gezecekseniz tampaket fiyatı 97 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyatlar 2019-2020 döneminde geçerlidir.

0 Yorum

Yorum Yap

2653 kez görüntülendi
  • Uğur Kocakale
  • 20-03-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM