İşlem Sürüyor...

Kraliçe Elizabeth’in Hayatı Hakkında Merak Edilenler

Yaşantısı, uzun hükümdarlık dönemi, stili ve duruşuyla tüm dünyanın ilgi ve merakla izlediği Kraliçe II. Elizabeth kısa bir süre önce dünyaya gözlerini yumdu ama ardında bıraktığı izler hala etkisini sürdürüyor. Birleşik Krallık’ın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip olan Kraliçe Elizabeth hemen her davranışıyla dünya gündemindeki yerini daima taze tutmayı başardı. Ölümünden sonra da konuşulmaya devam eden Kraliçe’nin hayatıyla ilgili öne çıkan detayları yazının devamında bulabilirsiniz. İşte Kraliçe II. Elizabeth’in hayatıyla ilgili merak edilenler…

II. Elizabeth’in Çocukluk ve Gençlik Yılları

York Dükü Prens Albert ve Düşesi Elizabeth Bowes-Lyon’un ilk çocukları olarak 21 Nisan 1926’da dünyaya gelen II. Elizabeth Buckingham Sarayı’nda bulunan şapelde Başpiskopos Kosmo Long tarafından vaftiz edildi. Eğitim alması için okula gönderilmeyen Elizabeth evde eğitim gördü. Babası 1936 yılında kral olduğunda o da sarayda yaşamaya başladı. İngiltere, 1939 yılının Eylül ayından 1945 yılına kadar sürecek II. Dünya Savaşı’na girince Kraliçe ve kardeşi daha korunaklı bir alan olduğu için İskoçya’ya gönderildiler.

Kraliçe II. Elizabeth’in Evliliği

Yakışıklı deniz subayı Teğmen Philip Mountbatten ile Elizabeth 1947 yılında tanıştılar. Prens Philip düğünden önce Merioneth Kontu, Greenwich Baronu ve Edinburgh Dükü gibi ünvanları almaya hak kazandı. Philip ve Elizabeth’in ilk çocukları olan Prens Charles 1948 yılında doğdu. 2 yıl sonra da yani 1950’de kız kardeşi Prenses Anne dünyaya geldi. Daha sonraki yıllarda aileye Andrew ve Edward da katıldı.

 

Kraliçe’nin Tahta Çıkışı

Şubat 1952’de tahta çıkan II. Elizabeth’in aklından kraliçe olacağı düşüncesi hiç geçmemişti. Çünkü tahtın varisleri babası VI. George ile amcası VIII. Edward idi. 1936 yılında Elizabeth’in büyükbabası kral V. George ölünce, amcası VIII. Edward tacın sahibi oldu. Ama Edward evlendi ve Elizabeth’in babası VI. George tahta çıktı ve Elizabeth de Yüce Prenses Elizabeth unvanını aldı. Yani Edward'ın tahttan çekilmesiyle 1936’da kral oldu ve kendisi o tarihten itibaren olası vâris konumuna geldi.

 

Takvimler 6 Şubat 1952’yi gösterdiğinde Elizabeth, kocası Prens Philip ile Kenya seyahatindeyken, babası VI. George’un ölüm haberini aldı ve tahtın yeni sahibi oldu. 1 yıl sonra görkemli bir törenle tacını takan II. Elizabeth böylelikle İngiliz Milletler Topluluğu’na üye olan tüm ülkelerin de başkanı oldu.

 

 

 

Kraliçe II. Elizabeth’in Ölümü

Kraliçe II. Elizabeth’in ölümü de dünya genelinde büyük yankı yaptı. İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde 96 yaşında hayata veda eden Kraliçe II. Elizabeth, ardında büyük bir isim ve pek çok anı bıraktı. Ölüm haberi 8 Eylül 2022’de Buckingham Sarayı tarafından duyurulan II. Elizabeth, hayatının tam 70 yılı boyunca görevi başındaydı.

 

 

 II. Elizabeth Hakkında İlginç Bilgiler

Kraliçe Elizabeth hakkında az bilinen bazı ilginç bilgiler de var. Her sene yaklaşık 56 milyon dolar kazanan Kraliçe II. Elizabeth dünya genelindeki en zengin hükümdar olarak tarihe geçti. Kraliçe II. Elizabeth dünyanın her yerine pasaportsuz olarak seyahat etme ve İngiltere’de ehliyet ve ruhsat olmaksızın otomobil kullanma hakkına sahipti.

 

 

Kraliçe II. Elizabeth’in Giyim Stili

Vatkalı, drapeli ve frapan renkli kıyafetleri çok seven ve cesurca giyen II. Elizabeth bu özelliği ile de öne çıkıyordu. 1999 yılında Birmingham’da düzenlenen Royal Variety Performance’da giydiği renkli ve payet işlemeli bluz ile çizgili sarı ipek eteği adeta hafızalara kazındı.

 

 

 

Kendine has bir stil geliştiren II. Elizabeth daha çok etek-ceket ya da elbise-ceket kombini ve bunlarla uyumlu renkte şapkalarıyla anıldı. Bu denli renkli giyinmesinin altında yatan sebebin, onun, kalabalıklar içinde görülmesini kolaylaştırmak için olduğu da açıklandı.   

 

 

 

Kraliyet Ailesi Üyeleri için Stil Kuralları

Resmi durumlarda ve etkinliklerde her an tokalaşmaya ve halkı selamlamaya hazır olmak için çantalarını sol ellerinde taşımaları gerekiyor.

Kraliyet ailesi kadınlarının etek ve elbise boylarının diz hizasında olması gerekiyor.

Kraliyet düğünlerinde gelinliğin Kraliçe tarafından onaylanması gerekiyor.

 

Kraliyet ailesinin kadınları için renkli oje sürme yasağı var.

Kraliyet ailesine mensup erkek çocukların belli bir yaşa gelene kadar resmi ortamlarda sadece şort giymeleri gerekiyor.

Kraliyet ailesine mensup kadınların ten rengi külotlu çorap giymeleri tercih ediliyor.

Yine Kraliyet ailesine mensup bireylerin seyahate çıkarken yanlarında mutlaka siyah bir yas kıyafeti bulundurması gerekiyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap

5484 kez görüntülendi
  • Feride Bozdağ
  • 11-11-2022
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM