İşlem Sürüyor...

Ege’de Özel Bir Yer; Kelebekler Vadisi

Tatil, eğlence, dinlenme, deniz ve güneş denildiğinde zihinde ilk beliren rotadır Ege. Denizin ve bitki örtüsünün en çarpıcı renkleriyle donanmış bu bölgede yer alan sayısız koy, dört mevsim boyunca yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. O coğrafi güzelliklerden birisi de Kelebekler Vadisi. Muğla ili Fethiye ilçesi Ölüdeniz sınırları içinde yer alan vadi, endemik türleri ile de dikkat çekiyor. Babadağ eteklerinde yer alan bölge 1995 yılında 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiş. 350 metreye ulaşan sarp kayalıkların çevrelediği masmavi ve korunaklı bir koy olan Kelebekler Vadisi kuşbakışı izlendiğinde hafızadan silinmeyecek kadar etkileyici bir estetiğe sahip.

 

Ölüdeniz’den tekneyle ulaşılabilen ve dik kayalıklarla denizin kesiştiği bir konumda yer alan Kelebekler Vadisi kendinizi dünyadan soyutlanmış hissedeceğiniz bir cennet adeta. Adını 80’den fazla kelebek türünden alan vadide 50 metre yüksekten dökülen şelale vadinin ortasındaki dere ile Akdeniz’e karışır.  Kelebekler Vadisi nasıl gidilir sorusu bu bölgeyi görmek isteyenlerin en sık sorduğu sorulardan birisi. Ölüdeniz’den kalkan tekneler ile vadiye ulaşmak mümkün.

 

 

Aynı zamanda Faralya mahallesinden başlayan bir patika aracılığıyla da Kelebekler vadisine ulaşmak mümkün. Fakat rota engebeli ve zorlu olduğu için bir rehber önderliğinde yapılması önerilir. Daha önce hiç gitmediyseniz vadinin isminden dolayı etrafta rengarenk kelebekler uçuştuğunu düşünebilirsiniz ama zannedildiği gibi onları her an görmek mümkün değil. Vadiye adını veren kelebekleri görebilmek için vadideki kayalıkların nemli olan kısımlarına doğru ilerlemek gerekiyor.

 

 

Kelebekler Vadisi kamp yapılabilecek en güzel alanlardan birisi. Vadide sadece tek bir işletme var. İşletme tarafından tatilciler için sunulan çadır ve bungalovlardan faydalanılabilir.

Eğer kendi çadırınız varsa belli bir ücret dahilinde kurabiliyorsunuz.

Kelebekler Vadisi kamp alanında duş ve tuvaletler bulunuyor.

Bölgede konaklama yapacaksanız önceden rezervasyon yaptırmanız daha indirimli hizmet almanızı sağlıyor.

 

Fethiye Kelebekler Vadisi nasıl gidilir sorusu dışında Kelebekler Vadisi’nde ne yapılır sorusu da çok sık sorulan sorulardan birisi. Elbette vadinin eşsiz manzarasına bakarak kristal berraklığındaki sularda yüzmek yapılacak en güzel şey.

Özellikle henüz tur teknelerinin kıyıya yanaşmadığı sabah saatlerinde pırıl pırıl ve çarşaf gibi olan denizin keyfini sürebilirsiniz. 

 

 

Derenin sağ tarafında kalan Taş Ev’de sinema, yoga ve buna benzer atölye çalışmaları ile keyifli vakit geçirilebilir.Küçük tırmanışlarla ulaşılacak iki şelalenin altında serinleyebilirsiniz.Yaklaşık 1,5 saat sürecek bir tırmanışla Faralya Köyü’ne ulaşabilirsiniz.

Bölgede bulunan çadırlar ve bungalov evlerde konaklamak ortamı solumak ve doğayla bütünleşmek için iyi bir fikir olabilir. Kelebekler Vadisi’nin en güzel dönemleri İlkbahar ve sonbahar aylarıdır.

 

Ortamın daha sakin ve dingin, denizinse daha berrak olduğu zamanlar Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim ve Kasım aylarıdır. Eğer kış dönemi kamplarını seviyorsanız Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarını da tercih edebilirsiniz. Ama tercihinin hareketli ve kalabalık ortamlarsa yazın en hararetli ve cıvıltılı olduğu Haziran, Temmuz, Ağustos aylarını tercih edebilirsiniz.Fethiye Kelebekler Vadisi yılın 12 ayı doğal güzelliği ve göz alıcı doğası ile misafir kabul ediyor. Bu eşsiz koyun masmavi ve berrak sularında kulaç atmak ve denizin içinden sarp kayalıklara selam göndermek, denk gelirseniz vadiye ismini veren kelebekleri izlemek eşsiz bir tatil deneyimi olabilir.  

0 Yorum

Yorum Yap

3412 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 23-07-2020
  • SEYAHAT

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM