İşlem Sürüyor...

Aromaterapi Hakkında Merak Edilenler

Kokular hayatı güzelleştirmekle kalmıyor şifa da veriyor. Kokuların verdiği enerji beden ve zihinde olumlu etkiler yaratıyor. Aromaterapi olarak bilinen ve geçmişi neredeyse 6 bin yıl öncesine dayanan bu bir nevi koruyucu hekimlik yöntemi, kokularla iyileştirme esasına dayanıyor. Aromaterapiyi kısaca bitkilerin çeşitli bölgelerinden doğal yöntemlerle elde edilen uçucu yağlarla beden ve zihni şifalandırmak olarak açıklayabiliriz.

 

 

Bitkilerin sap, kök, yaprak, meyve ve çiçek gibi bölgelerinden damıtılan bu hoş kokulu uçucu yağlar beden ve zihinde uyarıcı etki yaparak dengelenmeye yardımcı oluyor.  Kokular hayatımızda çok önemli bir yer teşkil ediyor. Kokularla hatırlıyor, kokularla mutlu hissediyor, kokulardan ilham alıyor, kokularla bilinçaltımızı harekete geçiriyoruz. Geleneksel bir tedavi yöntemi olan aromaterapi ya da diğer adıyla koku terapisi iyileştiren ve rahatlatan etkisiyle pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

 

 

Kokunun son derece güçlü bir beyin tetikleyici olduğunu biliyoruz. Bazı Japon firmaları bitkilerden yayılan organik kokuların çalışanlar üzerinde olumlu etkiler yaratacağını düşünerek aromaterapiden faydalanıyor. Sözgelimi firmalarındaki havalandırma sistemlerinde bitkisel esanslı kokuları kullanıyorlar. Özellikle biberiye ve limon gibi uyarıcı ve tazeleyici esansların çalışanlar üzerinde iş verimini artırdığını keşfetmişler.  

 

 

Kokuların enerjiyi yükselttiği, hayata daha kolay adapte olunmasını sağladığı ve teskin edici güce sahip olduğu bir gerçek. Aromaterapinin stres seviyesini azalttığı, bir nevi antidepresan görevi gördüğü, modern tıbbın sunduğu tedavi sürecini desteklediği, ağrıları hafiflettiği ve iyi hissettirdiği de biliniyor. Aromaterapi dünyasında bilinmesi gereken pek çok incelik, püf noktası ve belirli kurallar var. Her bitkinin kokusu ve her kokunun da işlevi farklı.

 

 

Sözgelimi lavanta, sandal ağacı, sedir ağacı ve mercanköşk gibi bitkiler derin bir uyku için; portakal, bergamot, ylang ylang, buhur gibi bitkiler stres ve endişeli ruh halini gidermek için; çam, fesleğen, biberiye ve nane gibi bitkiler baş ağrısını ve odaklanma sorununu gidermek için; adaçayı ve kutsal fesleğen gibi bitkiler ise yorgunluk ve halsizliği gidermek için kullanılıyor.

 

 

 

Evde kendi kendinize yapacağınız en bilinen ve pratik aromaterapi banyo suyuna karıştırılacak bitkisel yağlarla yapılanıdır. Banyo suyuna damlatılacak 10-15 damla bitkisel yağ beden ve zihinde sakinleştiren ve dinlendiren bir etki yapmaktadır. Banyo suyuna ilave edilen uçucu yağlar, masajla cilde yedirilen uçucu yağlar; sabun, losyon, şampuan gibi kozmetik ürünlerle teneffüs edilen uçucu yağlar aromaterapinin değişik yöntemleri olarak kullanılıyor.

 

 

Aromaterapi için bilinen ve güvenilir kaynaklardan elde edilen uçucu yağları kullanmak da oldukça önemli. Eğer bir aromaterapistten yardım alacaksanız işinde tecrübeli ve profesyonel bir isim olduğundan emin olmalısınız. Ve her şeyden önemlisi aromaterapi tedavisine başlamadan evvel mutlaka bir hekime danışmalı ve onay almalısınız. 

0 Yorum

Yorum Yap

2560 kez görüntülendi
  • Cem M. Akdolu
  • 09-04-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM