İşlem Sürüyor...

Kil Maskesinin Faydaları

Cildin sağlıklı, genç ve parlak görünmesi hemen herkesin önem verdiği detaylardan biridir. Bunu gerçekleştirmenin doğal yolları mevcut. İşte onlardan biri de kil maskesi...

Yaygın olarak başvurulan ve bir o kadar da etkili sayılan kil maskesi sayesinde cildinizin pırıl pırıl, kırışıksız ve gergin olmasını sağlayabilirsiniz. Toprağın tüm yararlı minerallerini bünyesinde saklayan kil sadece yüze değil, boyun bölgesinde ve ellerde de mucizevi etkiler gösterir.

 

 

Özellikle ilerleyen yaşın en belirgin hissedildiği bölgeler olan eller ve boyun bölgesine uygulanan kil maskesi cilde pürüzsüz bir görünüm verirken yaşlanma etkilerini de doğal yollarla geciktirmiş olur. Evde kolayca hazırlanarak uygulanabilen kil maskesi sonrasında nemlenmiş, yumuşamış, siyah noktalardan arınmış, gözenekleri sıkılaşmış ve dengelenmiş bir cilde kavuşmak mümkün. Hadi gelin şimdi kil maskesinin faydalarına bir göz atalım. 

 

 

Kil Maskesinin Faydaları

*Cildi kuru veya yağlı olanlar ile akneli bir cilde sahip olanlar için son derece etkili bir maske olan kil maskesi ciltteki kızarıklıklara, sivilcelere, aknelere ve siyah noktalara etki ederek cildi dengelemede rol oynar.

*Ciltteki fazla yağın giderilmesine yardımcı olur ve yıpranmış bölgelerin onarımını destekler.

*Cilt rengini orijinal rengine kavuşturmada ve pigment bozukluklarından kaynaklanan sorunları ortadan kaldırmada etkilidir.

*Sivilce ve akne oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

*Cilt gözeneklerini tıkayan mikrop, yağ, kir gibi toksik ve atık maddelerin ciltten tahliye edilmesini sağlar.

*Tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardımcı olur.

*Güneş lekelerinin azalmasını sağlar.

*İçeriğinde magnezyum, silis, demir, kalsiyum, potasyum gibi mineraller bulunan kil maskesi düzenli olarak uygulandığında ciltteki yaşlanma etkilerini azaltır ve cilde gençlik verir.

 

Yeşil Kil Maskesi Neye Yarar?

Kil maskesi denildiğinde akla ilk gelen ve en sık uygulanan maske yeşil kil maskesidir. Yağlı ve sivilcelenmeye yatkın ciltlere iyi gelen yeşil kil maskesi, haftada 1 defa düzenli olarak uygulandığında sivilce oluşumunu ve etkilerini yok edebilmektedir. Kil maskesi yüze uygulandıktan sonra kuruması beklenmeli ve maskenin çatlamaması adına kuruma aşamasında yüz kasları hareket ettirilmemelidir. Kuruma süresi aşağı yukarı 10-15 dakika süren kil maskesi bu süre sonunda ılık suyla yıkanarak yüzden çıkarılmalıdır.

0 Yorum

Yorum Yap

2386 kez görüntülendi
  • Dilge Gündüz
  • 08-01-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM