İşlem Sürüyor...

Bakımı En Kolay Bitkiler

Doğa aşığı olan ve ev ortamında da bitki görmek isteyenlerin tutkusudur çiçek yetiştirmek. Ağaçsı bitkiler, çiçekler ve yapraklar eve hem enerji verir hem de estetik açıdan ortamı güzelleştirir. Ev ortamında bitki yetiştirmek isteyen ama kararsız kalanların en büyük endişesi, bitkinin bakım sürecidir. Onları canlı, diri ve sağlıklı tutma konusunda kaygılarınız varsa size bakımı en kolay bitkiler konusunda önerilerde bulunabiliriz.

İşte bakımı en kolay ve son derece dayanıklı bitkiler…

 

Deve Tabanı

Latince adı Monstera Deliciosa olan deve tabanı bitkisi salonların en aranılan ve sevilen bitkileri sıralamasında başı çeker. Parlak yaprakları kalp formunda olan deve tabanı, görkemli duruşuyla ortamlara farklı bir enerji katar. Hemen her tür ışıkta rahatça yaşayabilen deve tabanı az suyla yetinebilen bitkilerdendir. Onu dolaylı ışık alan bir köşeye yerleştirmeniz ve belirli aralıklarla sulamanız yeterlidir. Tabii bir de sevginizi göstermeniz sizinle uzun yıllar yaşaması için yeterli olacaktır.

 

Para Ağacı

Latince adı Crassula Ovata olan para ağacı, yeşim bitkisi adıyla da anılır. Etli, yeşil ve parlak yapraklarıyla ünlüdür. Gelişmesi için güneş alan bir köşe ve büyüme aşamasında orta derecede su yeterlidir.

 

 

 

Paşa Kılıcı

Latince adı Sansevieria Trifasciata olan paşa kılıcı sert yapraklarıyla bilinir. Kötü hava koşullarında ve az su ile yaşayabilir. Bakımı son derece kolay bir bitki olan paşa kılıcı büyük bitki sevenler için ideal bir bitkidir. Bu bitkinin en nemli özelliklerinden biri de havayı temizleme özelliğine sahip olmasıdır. Paşa kılıcı gündüz saatlerinde oksijen depolar ve geceleri oksijeni serbest bırakır. Bitkiyi yatak odasında tutarsanız havayı temizleme özelliğinden de azami oranda faydalanmış olursunuz.

 

 Zamia Bitkisi

Latince adı Zamioculcas zamiifolia olan Zamia bitkisi, Doğu Afrika kökenli bir bitkidir. Parlak ve yeşil yaprakları son derece göz alıcı bir bitki olan Zamia bitkisi gölgede ve dolaylı gelen ışıkta rahatlıkla yaşayabilir. Dolayısıyla Zamia az ışık alan loş ortamlarda bile rahatlıkla yetiştirilebilecek bir bitkidir. Yaprakları solduğunda ayıklamak yeterli olacaktır. Budama gerektirmez. Gölgeli ve kuru ortamları seven Zamia bitkisini ara sıra sulamanız yeteri olacaktır.

 

Salon Yaprağı Çiçeği

Latince adı Aspidistra Elatioru olan salon yaprağı çiçeği, dayanıklı ve güçlü yapısıyla yetiştirilmesi en kolay bitkiler sınıfında sayılabilir. Onu düzensiz suladığınızda problem çıkarmaz. Loş ortamda da bol ışıkta da rahatlıkla yaşar ama gölgeli ortamları biraz daha fazla sever. Hem sorunsuz hem de zarif bir bitki olan salon yaprağı çiçeği, bakımı kolay bitkilerden hoşlananlar için idealdir. Onu kalorifer ve benzeri ısı kaynaklarından uzakta tutmanız yeterli olacaktır.

0 Yorum

Yorum Yap

2450 kez görüntülendi
  • 10-02-2021
  • YAŞAM

Sizin İçin Önerilenler


BARUT HOTELS
İLETİŞİM